fbpx

De ce Huawei si-a pedepsit doi angajati din cauza unui tweet

De ce Huawei si-a pedepsit doi angajati din cauza unui tweet

Compania Huawei din China a pedepsit doi angajati retrogradandu-i si scazandu-le salariile. Totul are legatura cu un tweet cu o urare de Anul Nou postat de cei doi pe contul oficial de Twitter al companiei din China.

Tweet-ul a fost rapid sters, dar capturile de ecran ale gafei s-au raspandit pe retelele sociale. Gafa a fost faptul ca tweet-ul a fost trimis folosind un iPhone. Directorii companiei Huawei s-au infuriat si i-au pedepsit pe cei doi angajati neatenti.

CITESTE SI:  Face ID din iPhone X este caracteristica pe care consumatorii o plac cel mai mult

Asa cum au procedat majoritatea companiilor, Huawei a trimis un mesaj cu o urare de Anul Nou pe Twitter. Totusi, a existat o problema. Multi si-au dat seama rapid ca tweet-ul a fost trimis cu un iPhone.

Avand in vedere concurenta acerba dintre Huawei si Apple, putem spune ca nu a fost o miscare tocmai inspirata. Ati putea crede ca Huawei a trecut cu vederea greseala angajatilor.

Dar se pare ca directorii s-au infuriat. O stire de Reuters informeaza ca angajatii responsabili pentru acel tweet au fost retrogradati. Asta potrivit unui mesaj intern obtinut de Reuters.

CITESTE SI:  Cum e noul cip mobil Snapdragon 865 al Qualcomm

Conform stirii, ceea ce s-a intamplat este ca angajatii Huawei responsabili pentru social media au avut probleme VPN cu PC-ul desktop, asa ca angajatii au folosit un iPhone cu o cartela SIM roaming pentru a trimite tweet-ul.

Huawei sustine ca acest incident i-a afectat brandul, asa ca i-a retrogradat pe angajatii responsabili si le-a redus salariile lunare cu 5000 de yuani.

CITESTE SI:  Cum este smartphone-ul Xiaomi Mi 8 anuntat oficial

Aceasta nu este prima data cand vedem tweet-uri destinate unui brand fiind postate folosind un alt brand. De asemenea, a existat un incident acum cateva luni in urma in care o persoana publica din Rusia a fost data in judecata de Samsung pentru ca a aparut la o televiziune folosind un iPhone, desi persoana trebuia sa promoveze brandul Samsung.