De ce Huawei s-ar putea sa se fi decis sa renunte la piata din Statele Unite

De ce Huawei s-ar putea sa se fi decis sa renunte la piata din Statele Unite

Huawei a incercat foarte mult de-a lungul anilor sa patrunda pe piata smartphone-urilor din Statele Unite si, desi acum cateva luni in urma parea ca compania ar putea castiga in cele din urma suportul pentru dispozitivele sale pe aceasta piata, doi dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Statele Unite au decis sa nu sustina smartphone-urile Huawei ca urmare a afirmatiilor guvernului Statelor Unite despre problemele de securitate.

Huawei a infirmat rapid stirile despre legaturile sale cu guvernul chinez si si-a reiterat promisiunea privind confidentialitatea utilizatorilor. Cu toate acestea, se pare ca compania ar fi decis in cele din urma sa renunte la piata smartphone-urilor din Statele Unite.

CITESTE SI:  Facebook este acum mai bun la detectarea conturilor false

In ciuda prezentei sale oficiale pe piata smartphone-urilor din tara, Huawei ramane cel de-al treilea furnizor de smartphone-uri din lume dupa Samsung si Apple. Cu siguranta are potentialul de a umple acest decalaj pe piata din Statele Unite daca ar fi posibil ca compania sa-si vanda smartphone-urile prin intermediul operatorilor de telefonie mobile din una dintre cele mai profitabile piete de smartphone-uri de pe planeta.

CITESTE SI:  Cum lupta reteaua sociala Facebook cu conturile false

Publicatia New York Times din Statele Unite citeaza o sursa care cunoaste situatia si care spune ca compania chineza a concediat cinci angajati americani, dintre care unul este William B. Plummer. Acesta a fost vicepresedintele pentru afaceri externe al Huawei.

CITESTE SI:  VIDEO: Walmart testeaza roboti in cateva magazine pentru a scana rafturile

Servind companiei timp de 8 ani de zile, Plummer a fost singurul cetatean non-chinez care a fost cel mai inalt membru al echipei pentru politici americane. El obisnuia sa efectueze lobby pentru Huawei, dar eforturile sale nu au avut pana acum rezultate.

Nu s-a dezvaluit daca Huawei intentioneaza sa angajeze un inlocuitor pentru Plummer sau daca a decis sa inceapa sa urmareasca oportunitati de crestere pe alte piete decat Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *