fbpx

De ce Huawei pregateste un update de performanta ridicata pentru dispozitivele sale

De ce Huawei pregateste un update de performanta ridicata pentru dispozitivele sale

Huawei a fost acuzata inca o data ca a trisat in testele de performanta in aceasta saptamana, iar compania a raspuns acum promitand ca va pune “mod de performanta” la dispozitia tuturor utilizatorilor sai.

Decizia companiei Huawei vine dupa ce a avut discutii cuprinzatoare cu creatorii testelor de performanta 3DMark. O stire de AnandTech a aratat ca compania si-a optimizat dispozitivele pentru a se descurca mai bine la teste precum cele 3DMark.

Acest lucru a determinat 3DMark sa inlature Huawei P20, P20 Pro, Nove 3 si Honor Play din topurile sale. Huawei si-a programat, se pare, dispozitivele pentru a detecta softul si pentru a-si imbunatati rezultatele.

CITESTE SI:  DeNA vrea sa castige 25 de milioane de dolari pe luna din jocurile Nintendo

O analiza mai minutioasa a dezvaluit ca dispozitivele nu s-au descurcat la fel de bine la teste pe care nu le recunosteau, ceea ce inseamna ca acestea nu identificau testele atunci cand aveau nevoie de performante mai bune.

Rezultatele de performanta s-au bazat pe cazuri de utilizare artificiala. Huawei afirma intr-o declaratie ca acest lucru se intampla din cauza unui “mecanism de programare artificiala a resurselor” care e utilizat pentru a optimiza alocarea resurselor, astfel incat hardware-ul dispozitivelor sa-si poata arata capabilitatile in cea mai mare masura.

CITESTE SI:  La ce va fi util mode-ul Mad Max al camionului Tesla Semi

UL, creatorii testelor 3DMark, sunt impotriva dispozitivelor care utilizeaza in mod implicit un mod de performanta atunci cand detecteaza o aplicatie de teste.

CITESTE SI:  Intel pierde in fata acestei companii de procesoare

Spunand ca respecta dreptul consumatorilor de a alege la ce vor sa-si foloseasca dispozitivele, compania Huawei a decis sa puna la dispozitie modul de performanta tuturor utilizatorilor prin update-ul EMUI 9.0.

Acest lucru le va permite utilizatorilor sa-si forteze telefoanele pentru a oferi o putere mai mare in toate cazurile de utilizare. Update-ul EMUI bazat pe Android 9.0 Pie va sosi pe dispozitivele Huawei si Honor in lunile urmatoare.