fbpx
De ce compania Huawei n-a venit cu un smartphone pliabil similar cu Samsung Galaxy Fold

De ce Huawei n-a venit cu un smartphone pliabil similar cu Samsung Galaxy Fold

Richard Yu, CEO-ul diviziei mobile a Huawei, a spus pentru Business Insider ca compania sa a avut un prototip de smartphone pliabil similar cu cel Samsung Galaxy Fold, dar ca a renuntat la acesta.

Atat Huawei, cat si Samsung, si-au prezentat smartphone-urile pliabile la evenimentul MWC 2019 care a avut loc la Barcelona acum ceva timp. Este vorba despre smartphone-urile pliabile Huawei Mate X si Samsung Galaxy Fold.

Ambele sunt fundamental diferite in ceea ce priveste designul. Richard Yu, CEO-ul diviziei mobile a Huawei, a precizat ca compania sa a avut un prototip de smartphone pliabil cu design similar celui Samsung, dar a renuntat la acesta pe motiv ca nu era bun.

CITESTE SI:  Ce pret are varianta Performance a masinii electrice Tesla Model 3

Samsung Galaxy Fold se deschide ca o carte si are un ecran intern de 7,3 inci. De asemenea, Samsung Galaxy Fold mai are un ecran si pe partea exterioara, asa ca utilizatorii nu trebuie sa desfaca dispozitivul pentru sarcinile simple.

Designul lui Huawei Mate X este complet diferit de cel al lui Galaxy Fold. Mate X are un singur ecran flexibil care se poate plia si desface pentru a trece practic de la telefon la tableta.

CITESTE SI:  LG G4 ar putea integra un senzor de amprente digitale in butonul de pornire

“Cred ca avand doua ecrane, un ecran frontal si unul in partea din spate, smartphone-ul pliabil Mate X ar fi fost prea greu”, spune Richard Yu intr-un interviu pentru Business Insider.

Acesta a mai adaugat ca Huawei a avut mai multe solutii pentru telefonul Mate X al sau, dar le-a anulat. Se pare ca compania chineza lucra simultan la trei proiecte de telefoane Mate X care se pliaza.

CITESTE SI:  Cum sunt primele monitoare de gaming IPS din lume cu un timp de raspuns de 1ms ale LG

“Am avut ceva chiar mai bun decat atat, dar l-am anulat”, mai spune acesta. Cu toate acestea, nu este clar cand va fi disponibil pentru vanzare smartphone-ul pliabil Mate X al Huawei.

Stim doar ca va avea un pret de 2600 de dolari. Samsung a confirmat pentru Galaxy Fold o lansare pe la sfarsitul lunii aprilie, dar si pretul care e de 1980 de dolari.