fbpx
De ce Huawei ar putea folosi Sailfish OS in loc de propriul sistem de operare, pe smartphone-uri

De ce Huawei ar putea folosi Sailfish OS in loc de propriul sistem de operare, pe smartphone-uri

Din cauza dificultatilor pe care Huawei le intampina in Statele Unite si  pentru ca nu mai poate folosi Android, cel mai probabil va fi nevoie ca compania chineza sa gaseasca un sistem de operare alternativ pentru smartphone-urile sale.

Am auzit zvonuri conform carora compania Huawei ar putea lucra la propriul sistem de operare pentru smartphone-uri. Dar, conform stirilor, se pare ca compania ar putea folosi un sistem de operare diferit, nu unul propriu.

Conform zvonurilor, se pare ca Huawei ar putea avea in vedere folosirea platformei Sailfish OS, in loc de propriul sistem de operare pe care l-a dezvoltat pentru smartphone-uri.

CITESTE SI:  Se asteapta ca Apple va vinde in aceasta vara iPhone-ul cu numarul un miliard

Nu e clar de ce Huawei ar putea folosi Sailfish OS pe smartphone-uri in loc de propria platforma dezvoltata, dar motivul ar putea fi faptul ca Sailfish OS e pe deplin dezvoltata, spre deosebire de propria platforma pentru smartphone-uri a Huawei care probabil inca nu e gata.

Stirile indica faptul ca nu se va folosi pentru smartphone-urile Huawei o versiune completa a Sailfish OS, ci mai degraba o versiune bifurcata care se numeste Aurora OS. Guo Ping de la Huawei a vorbit anterior despre aceasta posibilitate, ceea ce a dus la speculatia ca smartphone-urile sale vor folosi Sailfish OS.

CITESTE SI:  Lamborghini lanseaza un smartphone ridicol de 2450 de dolari - specificatii

Pentru cei care nu stiu, Sailfish a fost lansata acum cativa ani in urma. A evoluat din platforma MeeGo dezvoltata in comun de Nokia si Intel in trecut.

Aceasta a fost menita sa ofere utilizatorilor o platforma alternativa la Android. Unul dintre avantajele sale e ca are o oarecare compatibilitate cu aplicatiile Android, ceea ce ar usura situatia pentru dezvoltatori.

CITESTE SI:  Care a fost rezultatul cinei dintre Donald Trump si Tim Cook

Sistemul de operare Sailfish OS inca exista si se descurca binisor, desi nu e la fel de folosit pe cat sperau creatorii. Huawei are o cota de piata semnificativa in ceea ce priveste smartphone-urile, iar daca acestea vor folosi Sailfish OS, sau o versiune bifurcata, acest lucru ar contribui la cresterea sistemului de operare intr-un mare fel. Dar cel mai bine ar fi sa tratati aceste informatii cu o doza de precautie.