De ce HP retrage o multime de laptopuri

De ce HP retrage o multime de laptopuri

Comisia pentru Produse si Siguranta din Statele Unite a anuntat marti o retragere a 78.500 de laptopuri HP. Se pare ca acestea prezinta o problema.

Compania a initiat retragerea in ianuarie 2018 si a extins-o in ianuarie 2019, dar stirile nu au circulat la scara larga din cauza inchiderii guvernului Statelor Unite. Nu laptopurile in sine prezinta o problema, ci mai degraba bateriile lor care sfunt predispuse la a lua foc.

Problema cu bateriile litiu-ion este ca se pot dovedi periculoase daca nu sunt depozitate in mod corespunzator. Dupa cum am vazut in trecut, aceste baterii pot exploda.

Acesta este motivul pentru care Comisia pentru Produse si Siguranta din Statele Unite a anuntat ca HP va retrage mai multe modele de notebook-uri din cauza pericolului de incendiu.

CITESTE SI:  Vei putea pune pauza update-urilor Android in curand

Conform HP, nu exista nimic in neregula cu laptopurile, ci mai degraba cu acumulatorii lor. Deci de ce retrage laptopurile si nu doar bateriile?

Acest lucru se datoreaza faptului ca modelele de laptopuri retrase prezinta baterii care nu pot fi inlaturate, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu vor putea sa scoata bateria si sa o inlocuiasca cu una noua.

Aceasta retragere nu este ceva nou, avand in vedere ca a fost initiata la inceputul anului 2018 si afecteaza o varietate de notebook-uri ale companiei lansate in perioada aprilie 2015 – decembrie 2018.

CITESTE SI:  VIDEO: Un bug de iPhone X produce probleme pentru utilizatorii Suica din Japonia

“Bateriile afectate ar putea fi livrate cu laptopurile HP Probook 64x (G2 and G3), HP ProBook 65x (G2 and G3), ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455, and 470),  x360 310 G2, ENVY M6, Pavilion x360, HP 11 si cu statiile de lucru mobile ZBook (17 G3, 17 G4 si Studio G3) vandute in intreaga lume in perioada decembrie 2015 – aprilie 2018”.

Pentru mai multe informatii despre retragere si pentru a verifica daca si laptopul tau este afectat, poti intra pe site-ul HP pentru detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *