fbpx

De ce hotii care au furat iPhone-uri de 300.000 de dolari si-au irosit timpul

De ce hotii care au furat iPhone-uri de 300.000 de dolari si-au irosit timpul

Un paznic de la un Apple Store a fost amenintat cu arme de catre niste hoti care au furat iPhone-uri in valoare de 300.000 de dolari in doua raiduri dintr-o dimineata.

Autoritatile spun ca un grup de peste 3 hoti au intrat cu forta intr-un Apple Store putin dupa ora 2:15 AM, dar au plecat pentru ca au fost deranjati de un taxi. Dar au revenit pe la ora 3 AM.

iPhone-urile Apple sunt ceva dezirabil si cam toti isi doresc unul. Pretul lor la revanzare e, de asemenea, destul de mare pentru niste dispozitive SH, motiv pentru care multi hoti si talhari vizeaza iPhone-urile.

CITESTE SI:  De ce WhatsApp respinge solicitarea Indiei de a opri criptarea

De fapt, o stire de Perth Now a dezvaluit ca un grup de hoti au intrat cu forta intr-un Apple Store din Perth, Australia, dupa care au plecat cu iPhone-uri furate in valoare totala de 300.000 de dolari.

Desi pare ca hotii au prin captura vietii lor, de fapt nu e asa. Asta pentru ca Apple are implementate masuri de siguranta pentru cazuri precum furturile.

CITESTE SI:  Cum e serviciul de taxiuri al Sony lansat in Tokio

Si pentru ca Apple stie acum care dispozitive au fost furate, compania le-a blocat de la distanta, acele iPhone-uri devenind inutile. Asta inseamna ca hotii stau acum pe o gramada de caramizi furate.

Dar probabil ca componentele acelor iPhone-uri furate pot fi totusi vandute, desi e posibil ca acestea nu vor valora la fel de mult ca vanzarea intregului smartphone. Cineva a avertizat publicul sa evite sa cumpere aceste iPhone-uri Apple furate, mai ales daca pretul pare prea bun ca sa fie adevarat.

CITESTE SI:  In legatura cu care producator de modemuri este indecisa Apple

“De asemenea, trebuie sa va puneti intrebarea: vreti sa va irositi banii munciti pe ceva furat la fel de util ca o caramida? Cumparand acest produs de pe piata neagra, in cele din urma provocati aceste furturi pentru ca creati o piata pentru hoti, aceasta piata neagra in care oamenii pot cumpara ieftin tehnologie. Acest lucru determina ca acest grup de oameni sa continue sa comita jafuri”.

Sursa imagine: Flickr.com