fbpx
De ce HomePod primeste sistemul de operare tvOS de la Apple

De ce HomePod primeste sistemul de operare tvOS de la Apple

Apple schimba sistemul de operare al boxelor inteligente HomePod, le pune tvOS. E acelasi sistem folosit si de dispozitivele Apple TV. Motive pentru aceasta schimbare ar exista.

Boxele inteligente HomePod de la aceasta companie au fost initial propulsate de propriul sistem de operare care se bazeaza in principal pe iOS. Cu toate acestea, conform unei stiri de 9to5Mac, s-a descoperit ca, in ultimul update al boxelor inteligente, compania a realizat unele modificari.

HomePod este acum propulsata de tvOS, acelasi sistem de operare folosit si de Apple TV. Ei bine, trebuie sa subliniem ca sistemele de operare tvOS si iPadOS ale Apple se bazeaza pe iOS, dar au fost adaptate individual pentru a se potrivi mai bine dispozitivului pe care ruleaza.

CITESTE SI:  Medicii au crescut o ureche intr-un brat pentru o operatie de reconstructie

Deci, tinand cont ca tvOS inca se bazeaza pe iOS, dupa cum subliniaza 9to5Mac, modificarile ar putea arata care este viitorul pentru HomePod.

Pentru inceput, se mentioneaza ca, deoarece HomePod este propulsata de cipul A8, acest lucru ar putea insemna ca, daca Apple ar continua sa foloseasca iOS, boxa inteligenta nu va mai fi acceptata odata ce compania incheie sa sustina iPhone-urile care folosesc cipul A8.

CITESTE SI:  Ce retea malware infractionala de 100 de milioane de dolari a fost desfiintata

Trecand la tvOS, se asigura astfel ca aceste boxe inteligente vor continua sa functioneze si sa existe in urmatorii ani. De asemenea, acest lucru a dus la speculatii cu privire la faptul ca Apple s-ar pregati pentru noi dispozitive HomePod.

CITESTE SI:  Ce pret vor avea primele casti AirPods cu anulare a zgomotului

Auzim de ceva vreme ca compania din Statele Unite are pe teava un dispozitiv HomePod mai ieftin si ca trecerea la sistemul tvOS ar fi modalitatea companiei de a se pregati pentru asta.

In ceea ce priveste functionarea si capacitatea de utilizare, trecerea la sistemul de operare tvOS nu pare sa fi afectat deloc functionarea boxei inteligente. Doar pare ca Apple a pus bazele fundatiei pentru ceea ce urmeaza.