fbpx
De ce guvernul SUA vrea sa interzica criptarea end-to-end

De ce guvernul SUA vrea sa interzica criptarea end-to-end

Oficialii administratiei lui Donald Trump din SUA s-au intalnit miercuri pentru a discuta daca sa creeze o legislatie care interzice companiilor de tehnologie sa foloseasca criptare end-to-end (pentru serviciile de mesagerie) pe care autoritatile din Statele Unite n-o pot sparge. Aceasta masura de interzicere a criptarii end-to-end ar reaprinde un vechi conflict intre guvernul SUA si Silicon Valley.

In ziua de azi, criptarea end-to-end a devenit o caracteristica standard a aplicatiilor de mesagerie. Cu toate acestea, guvernele lumii nu sunt prea incantate de aceasta caracteristica, deoarece asta inseamna ca le este mai greu sa patrunda in dispozitive in scopuri ce tin de securitatea nationala, pretind cei din guverne.

CITESTE SI:  Ce suma a platit Google catre Apple pentru a ramane motorul de cautare implicit in browserul Safari

Acum se pare ca guvernul SUA ar putea lua in cele din urma masuri in aceasta privinta. Conform unei stiri de Politico, se pare ca administratia Trump din SUA ar putea interzice criptarea end-to-end.

CITESTE SI:  Companiei Apple i s-ar putea interzice prin lege acest lucru

Stirea sustine ca, in cadrul unei reuniuni recente a Consiliului National de Securitate, a fost abordat subiectul criptarii end-to-end. Reuniunea a fost impartita in doua tabere: una care dorea sa publice pozitia guvernului  cu privire la tehnologie, celalalta dorind sa ceara Congresului American sa voteze asupra unei legislatii care ar putea interzice folosirea criptarii end-to-end.

Nu a fost luata o decizie, dar acest lucru evidentiaza modul in care guvernul SUA si-ar putea consolida pozitia cu privire la tehnologie. Pana in prezent, autoritatile din SUA s-au luptat intr-o batalie dificila, incercand sa convinga companiile de tehnologie sa se conformeze cererilor lor.

CITESTE SI:  Ce alta vulnerabilitate grava a browserului Firefox repara Mozilla

Autoritatile din SUA chiar au cerut companiei Apple sa instaleze in dispozitivele sale backdoor-uri. Pentru ca Apple a refuzat, autoritatile din Statele Unite au apelat la companii externe pentru a debloca dispozitivele. Dar apelarea la companiile externe le-a costat foarte mult.