fbpx
De ce guvernul SUA ar putea obliga companiile sa produca echipamente 5G in afara Chinei

De ce guvernul SUA ar putea obliga companiile sa produca echipamente 5G in afara Chinei

Wall Street Journal informeaza ca administratia lui Donald Trump din SUA ar putea forta companiile sa produca echipamente 5G (pentru operatorii de telefonie mobila) in afara Chinei. Si nu e vorba numai despre entitatile comerciale chineze.

Cand vine vorba despre productie, multe companii din lume, nu doar Statele Unite, apeleaza la China. Asta pentru ca China e o tara cunoscuta pentru productia ieftina, motiv pentru care multe companii isi externalizeaza productia acolo pentru a-si mari profitul si a reduce costurile.

CITESTE SI:  Broadcom abandoneaza planurile de a cumpara Qualcomm, motivul fiind unul nesurprinzator

Cu toate acestea, guvernul SUA ar putea lua in considerare unele schimbari pentru aceasta practica, cand vine vorba despre echipamentele 5G pentru operatorii de telefonie mobila.

Conform unei stiri de The Wall Street Journal, se spune ca guvernul SUA se gandeste sa impuna producatorilor (care furnizeaza echipamente 5G pentru operatorii din SUA) sa produca echipamentele 5G in afara Chinei.

Aceasta pare a fi o escaladare a razboiului comercial dintre cele doua tari. Asta dupa ce guvernul SUA a interzis utilizarea echipamentelor Huawei si i-a interzis companiei chineze sa deruleze afaceri cu entitatile comerciale americane.

CITESTE SI:  O platforma de comert electronic din China scoate la licitatie doua avioane Boeing 747

Acum se pare ca oricine va furniza operatorilor de telefonie mobila din SUA echipamente 5G, chiar daca nu este o companie chineza, nu va avea voie sa produca asa ceva in acea tara.

Acest lucru are implicatii uriase, pentru ca va fi nevoie ca entitatile comerciale existente sa inceapa sa construiasca fabrici in afara Chinei. Ceea ce nu numai ca este costisitor, dar necesita si mult timp.

CITESTE SI:  Ce anume l-a costat pe Elon Musk 20 de milioane de dolari si presedintia Tesla

Potrivit lui Michael Wessel, membru al Comisiei de Analiza Economica si de Securitate SUA-China, “Desi principalele ingrijorari privind securitatea nationala se centreaza pe companiile chineze, echipamentele 5G produse de orice companie straina care opereaza in China prezinta un risc mai mare de vulnerabilitati din cauza accesului la personal si centre”.