De ce GoPro isi retrage aproape toata productia de camere din China

De ce GoPro isi retrage aproape toata productia de camere din China

GoPro a anuntat in luna decembrie din 2018 ca isi retrage productia de camere destinate Statelor Unite din China si spune ca acest lucru se va intampla pana in vara acestui an.

O parte din productia camerelor (care nu sunt pentru Statele Unite) va continua in China, spune compania. Actiunile GoPro au scazut cu 1% in urma acestui anunt. Motivul pentru care GoPro procedeaza astfel este pentru a nu fi afectata de razboiul comercial dintre Beijing si Washington.

Disputa comerciala dintre Statele Unite si China ameninta chiar si companiile din Statele Unite care isi fabrica produsele in China.

Produsele lor ar putea costa mai mult daca se aplica taxe asupra mai multor produse care sunt fabricate in China.

CITESTE SI:  Apple TV 4K a fost dezvaluit - specificatii si pret

Unii cred ca astfel preturile iPhone-urilor vor creste. GoPro trece la o miscare preventiva anuntand ca isi va muta aproape intreaga productie de camere a Statelor Unite in afara statului chinez.

GoPro a anuntat in luna decembrie a anului trecut ca majoritatea camerelor pe care le produce pentru piata din Statele Unite nu vor mai fi produse in mare parte in statul chinez.

Compania va muta mare parte din productia camerelor in afara Chinei pana in vara acestui an. GoPro clarifica in comunicatul de presa ca procedeaza astfel pentru a atenua impactul potential al unor noi taxe.

CITESTE SI:  Cati oameni planuiesc sa treaca la iPhone-urile din 2018

Orice taxe impuse in aceasta disputa comerciala nu se vor aplica in alte tari, motiv pentru care compania va pastra o parte din procesul de fabricatie a camerelor in China.

Se asteapta ca compania va efectua aceasta miscare la un cost relativ scazut, iar asta pentru ca detine echipamentul de productie, iar partenerul de productie chinez doar ofera spatiile. GoPro nu a spus unde isi va produce in continuare camerele pentru piata din Statele Unite. Dar probabil ca nu-si va muta productia in SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *