fbpx

De ce Google va incepe sa vanda propriile chei de securitate

De ce Google va incepe sa vanda propriile chei de securitate

In afara de smartphone-uri Pixel, Chromebook-uri si boxe inteligente Home, Google dezvolta mai recent si hardware pentru intreprinderi. Compania va incepe sa vanda chei de securitate.

Recent, a circulat o stire de Krebs on Security care spunea ca, in anul 2017, cei 89.000 de angajati ai Google nu au fost afectati de phishing. Motivul este faptul ca Google a impus angajatilor sa foloseasca dispozitive pentru autentificare.

Acum, potrivit unei stiri de 9to5Google, aflam ca compania doreste sa extinda aceste caracteristici de securitate si clientilor sai. Se pare ca compania a inceput sa vanda propriile dispozitive denumite Titan.

CITESTE SI:  Ce pret are acest laptop de gaming zvelt al Gigabyte

Cheile de securitate Titan vor fi initial disponibile clientilor Google Cloud. Acestea vor fi oferite administratorilor si altor utilizatori de rang inalt, dar se asteapta ca vor fi disponibile tuturor utilizatorilor Google in viitorul apropiat.

CITESTE SI:  VIDEO: Este oficial: Google anunta Android 8.0 Oreo, iar acesta se va lansa in curand pentru dispozitive

Potrivit Google, “Am sustinut mult folosirea cheilor de securitate ca fiind cea mai puternica si rezistenta la phishing forma de autentificare pentru utilizatorii de rang inalt, in special administratorii de cloud, pentru a-i proteja impotriva consecintelor potential daunatoare ale furturilor de informatii de autentificare”.

Cheia de securitate include NFC, Bluetooth si va suporta incarcarea prin USB-C pentru smartphone-uri. Aceste dispozitive sunt, fara indoiala, o modalitate mai sigura de a va proteja computerul si conturile voastre online, dar problema este ca trebuie sa va asigurati ca nu pierdeti aceste dispozitive.

CITESTE SI:  iPhone-urile Apple care vor avea si mai mult RAM

De asemenea, am inceput sa vedem cum serviciile online incep sa suporte si autentificari folosind chei de securitate, asa ca poate ca aceasta este modalitatea de autentificare a viitorului. Compania americana foarte probabil vinde produsele viitorului pentru autentificarea in siguranta.