fbpx

De ce Google s-ar putea sa nu-si reinnoiasca contractul AI cu armata americana

De ce Google s-ar putea sa nu-si reinnoiasca contractul AI cu armata americana

Recent, s-a descoperit ca Google a preluat un contract cu armata americana pentru a contribui la dezvoltarea AI (inteligenta artificiala) pentru a fi folosita in drone pentru a accelera analiza secventelor video capturate de drone prin clasificarea imaginilor cu obiecte si cu oameni.

Acest lucru a fost foarte controversat, iar multi angajati Google au demisionat in semn de protest, iar cateva mii dintre ei au semnat o petitie impotriva contractului AI cu armata americana.

CITESTE SI:  Cum poti activa caracteristica Google Chrome care iti spune daca parolele tale au fost compromise

Vestea buna pentru publicul care ar putea fi ingrijorat cu privire la rolul companiei Google, dar si pentru angajatii Google care s-au impotrivit contractului cu armata americana, este ca se pare ca compania s-ar putea sa nu mai reinnoiasca contractul AI cu armata americana dupa ce acesta se va incheia.

Asta potrivit unei stiri de publicatia Gizmodo ale carei surse au spus ca CEO-ul Google Cloud, Diane Greene, a anuntat decizia in timpul unei intalniri cu angajatii. Contractul AI cu armata americana expira in 2019, iar dupa expirarea contractului cu armata americana, se asteapta ca compania nu il va reinnoi.

CITESTE SI:  Facebook a fost amendata in Coreea de Sud pentru limitarea accesului utilizatorilor

Greene a fost aparent citata spunand ca aceasta decizie a fost luata dupa multele reactii cu care compania s-a confruntat si ca proiectul a fost preluat intr-un moment in care Google urmarea agresiv contracte cu armata americana (inca nu este 100% clar daca inca urmareste).

CITESTE SI:  Pentru ce va oferi browserul Mozilla Firefox atentionari

De asemenea, s-a dezvaluit faptul ca Google este pregatita sa dezvaluie noile principii etice cu privire la utilizarea AI saptamana viitoare. Desi compania pare sa efectueze pasi importanti in dezvoltarea AI, compania a fost tinta criticilor cu privire la demonstratiile recente, cum ar fi demonstratiile sistemului Duplex cu AI care ar putea pacali oamenii sa creada ca vorbesc la telefon cu o persoana reala.