fbpx

De ce Google renunta la un contract Cloud de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul

De ce Google renunta la un contract Cloud de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul

Mai devreme in acest an, s-a spus ca Google a creat un contract cu Departamentul Apararii al Statelor Unite cu privire la folosirea AI (inteligenta artificiala) pentru a analiza secventele video capturate de drone.

Angajatii Google au fost nemultumiti de acest contract cu Pentagonul si au protestat pe plan intern. De asemenea, acestia au semnat o petitie prin care solicita companiei sa puna capat parteneriatului cu Pentagonul.

Nu suntem siguri daca aceasta reactie din partea angajatilor si a publicului are legatura cu asta, dar se pare ca Bloomberg informeaza ca Google a optat pentru a renunta la contractul si proiectul cloud al Pentagonului, in valoare de 10 miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Un font bazat pe scrisul de mana al lui Albert Einstein

Denumit JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), acest proiect de 10 miliarde de dolari ar fi implicat tranzitia unor cantitati uriase de date de la Pentagon catre un sistem cloud.

Se spune ca proiectul Cloud s-ar fi desfasurat pe o durata de 10 ani si ca a fost evaluat de 10 miliarde de dolari. Mai mult, se spune ca Google a fost una dintre companiile interesate.

CITESTE SI:  AI poate detecta cancerul de piele mai precis decat medicii

Google a confirmat intre timp ca nu mai liciteaza pentru contractul Cloud de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul. De asemenea, un purtator de cuvant al companiei spune, “Nu licitam pentru contractul JEDI deoarece, in primul rand, nu am putut fi siguri ca acesta corespunde cu principiile noastre AI. In al doilea rand, am stabilit ca exista anumite portiuni ale contractului care nu aveau ca obiect certificarile noastre actuale de guvern”.

CITESTE SI:  Pretul si specificatiile laptopului Razer Book 13

Cu toate acestea, Google a mentionat de asemenea ca contractul de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul a fost deschis mai multor companii si ca mai multe companii ar putea lucra la parti diferite ale sistemului.

“Google Cloud crede ca o abordare multi-cloud este in interesul agentiilor guvernamentale, deoarece le permite sa aleaga cloud-ul potrivit pentru volumul de munca potrivit”.