fbpx

De ce Google News s-ar putea inchide in UE

De ce Google News s-ar putea inchide in UE

Directorul de stiri al companiei Google din Statele Unite a refuzat sa scoata din ecuatie inchiderea serviciului Google News in tarile din UE. Asta pentru ca motorul de cautare din Statele Unite duce o lupta cu cei de la Bruxelles.

Daca locuiti in UE si folositi Google News destul de frecvent pentru a avea acces la cele mai noi articole si subiecte de stiri, atunci poate este timpul sa incepeti sa cautati alternative.

Asta pentru ca, potrivit directorului de stiri al companiei, serviciul Google News ar putea fi obligat sa se inchida in UE din cauza “taxei de linkuri”.

CITESTE SI:  Ce fosti angajati Apple pregatesc o boxa inteligenta revolutionara

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu “taxa de linkuri”, aceasta este o taxa despre care oficialii guvernamentali cred ca agregatoarele de stiri precum Google News trebuie sa o plateasca pentru linkurile de stiri.

Aceasta este o lege care a fost adoptata in urma cu cativa ani in Spania, in incercarea de a sustine publicatiile tiparite care pierd clienti din cauza alternativelor digitale.

CITESTE SI:  Cum ar permite Apple deblocarea masinilor fara cheia obisnuita

Richard Gingras, vicepresedinte de stiri al motorului de cautare, a subliniat ca, in urma acestei taxe de linkuri, compania a hotarat in cele din urma sa inchida Google News in Spania.

De asemenea, acesta a mentionat ca inchiderea serviciului ar putea avea loc si in alte tari din UE daca se planuieste o lege la nivel comunitar in favoarea taxei de linkuri.

Richard Gingras a remarcat ca nu este de dorit sa se inchida servicii, dar a precizat si ca va fi luata o decizie dupa ce legislatia pentru UE propusa de Bruxelles este clarificata.

CITESTE SI:  Cum e browserul Mint al Xiaomi pentru smartphone-uri Android putin performante

El a remarcat, de asemenea, ca serviciul nu a fost creat pentru profit. “Nu exista publicitate in Google News. Nu este un produs care genereaza venituri pentru companie. Credem ca serviciul este valoros pentru societate. Suntem mandri ca avem serviciul ca parte a stabilitatii proprietatii pe care oamenii o au”.