fbpx

De ce Google ne va permite sa platim aplicatii cu bani cash

De ce Google ne va permite sa platim aplicatii cu bani cash

In ziua de azi, platforma Android are mai multe descarcari de aplicatii decat platforma iOS a Apple, dar magazinul App Store al companiei Apple din Cupertino continua sa domine in ceea ce priveste veniturile generate. Ei bine, compania Google din Statele Unite urmareste sa reduca diferenta de venituri, printr-o noua modalitate de a plati pentru aplicatii: banii cash.

Pentru a plati pentru softurile Android, utilizatorii au in prezent optiunea de a folosi cardurile lor de credit sau de debit sau cardurile cadou ale Play Store.

CITESTE SI:  Prin ce metoda ingenioasa se curata minele explozive din anumite zone, mai sigur si mai eficient

Sau, in unele cazuri, chiar unii operatori de telefonie mobila ii taxeaza pe utilizatori, aplicatiile cumparate aparand pe factura pe care le-o trimite operatorul.

Cu toate acestea, se pare ca Google va incepe in curand sa accepte cash. Cum puteti trimite bani cash catre Google, va intrebati? In cadrul conferintei Google I/O 2019, compania a anuntat ca in curand va accepta ceea ce numeste “tranzactii in asteptare”.

Ideea este ca utilizatorii vor putea cumpara o aplicatie de pe App Store, iar apoi sa plateasca cu bani cash la anumite magazine. Odata ce tranzactia cu bani cash a fost terminata, utilizatorul ar trebui sa primeasca in urmatoarele 10 minute aplicatia impreuna cu dovada platii.

CITESTE SI:  Aproape am primit un sistem dual camera pe Samsung Galaxy S8?

Ei bine, aceasta ar putea fi o modalitate incomoda de a efectua achizitii, dar este parte din modul de a incuraja utilizatorii sa cumpere softuri.

Compania Google a observat ca, in tarile in curs de dezvoltare, utilizatorii tind sa se orienteze catre softurile gratuite sau sustinute de reclame din cauza lipsei accesului la carduri de credit/debit.

CITESTE SI:  Google Play Store primeste noi caracteristici si devine mai family-friendly

Prin inlesnirea platirii pentru aplicatii (cu bani cash), Google spera ca mai multi utilizatori de pe aceste piete vor fi dispusi sa plateasca pentru softurile lor.

In acest moment, caracteristica de platire cu bani cash are o prezenta destul de limitata, dar Google sustine ca partenerii observa o crestere de 34% a utilizatorilor care platesc pentru aplicatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *