fbpx
De ce Google e anchetata in India

De ce Google e anchetata in India

Compania Google din Statele Unite e anchetata de autoritatile din India, cam pentru acelasi lucru pentru care aceasta companie a fost anchetata si in Coreea de Sud. In Coreea de Sud, aceasta companie a fost amendata cu 177 de milioane de dolari.

Companiile Apple si Google din Statele Unite detin unele dintre cele mai utilizate platforme de smartphone-uri care exista, iOS si Android. Ambele platforme ale celor doua companii americane detin propriul lor magazin de aplicatii.

CITESTE SI:  Poti pune acum pe mut site-uri intregi in browserul Chrome

Acele magazine de aplicatii au fost investigate in ultimii ani din cauza comisioanelor practicate de Apple si Google, dar si din cauza regulilor lor restrictive.

Din pacate pentru compania Google din SUA, aceasta companie e in vizorul autoritatilor din India. Autoritatea antitrust a tarii a descoperit ca compania a abuzat de pozitia sa Android in detrimentul rivalilor, conform Reuters.

Daca acest lucru iti pare familiar, asta e pentru ca compania din Statele Unite s-a confruntat cu acelasi lucruri si in Coreea de Sud, aceasta companie fiind amendata cu 177 de milioane de dolari pentru ca a restrictionat variantele paralele de Android.

CITESTE SI:  Tim Cook explica ce diferentiaza HomePod de alte boxe inteligente

E cam acelasi lucru ca in India, acolo unde autoritatea de reglementare a constatat ca compania americana Google complica pentru producatorii de dispozitive folosirea de forme alternative de Android.

Cu toate acestea, se pare ca compania din Statele Unite infirma acuzatiile din India. Conform unei declaratii a companiei Google, compania din Statele Unite va lucra cu autoritatile de reglementare din India pentru a-si consolida punctul de vedere ca Android a sporit concurenta si inovatia, nu le-a diminuat. Ce parere ai despre asta? Crezi ca compania din Statele Unite va fi amendata in India din cauza monopolului asupra Android?