fbpx
De ce Google a fost amendata cu 177 de milioane de dolari in Coreea de Sud

De ce Google a fost amendata cu 177 de milioane de dolari in Coreea de Sud

Recent, compania Google din Statele Unite a fost amendata cu 177 de milioane de dolari in Coreea de Sud. Compania din Statele Unite a fost amendata cu 177 de milioane de dolari in Coreea de Sud pentru niste masuri pe care acea companie le-a considerat benefice.

O problema inca din primele zile ale Android (si inca prezenta) e reprezentata de varietatea de bifurcatii alternative si personalizari realizate de producatorii de telefoane pentru Android.

Acest lucru inseamna ca experienta intre dispozitive poate fi diferita, ceea ce ar putea sa impiedice update-urile Android. Din acest motiv, Google a incercat sa limiteze numarul de bifurcatii Android disponibile, prin crearea unor acorduri cu producatorii de telefoane. Dar se pare ca compania e amendata pentru asta.

CITESTE SI:  De ce Apple ar fi anulat ochelarii AR, motivele posibile

Conform Comisiei pentru Comert Echitabil din Coreea de Sud, aceasta a amendat compania Google din Statele Unite cu 177 de milioane de dolari pentru faptul ca a abuzat de dominanta sa in domeniul smartphone-urilor.

CITESTE SI:  De ce Google vrea ca guvernul SUA sa elimine interdictia pe Huawei

Masurile companiei Google (care a fost amendata cu 177 de milioane de dolari in Coreea de Sud) de a reduce numarul de variante Android alternative au fost sanctionate de acea comisie. Se pare ca una dintre modalitatile prin care Google s-a asigurat ca producatorii de telefoane Android sunt de acord cu acele reguli a fost faptul ca compania (acum amendata) le restrictiona accesul la aplicatiile Android ale Google daca refuzau.

Potrivit presedintelui acelei comisii din Coreea de Sud, Joh Sung-wook: “Actiunile Comisiei pentru Comert Echitabil nu au fost limitate doar la dispozitivele mobile, ci au inclus si zone precum smartwatch-urile si smart TV-urile. Prin urmare, credem ca vor aparea noi inovatii dupa ce se vor activa presiuni competitive in acest domeniu”. Se crede ca companiei Google amendate nu i se va mai permite sa-i forteze pe producatorii de dispozitive sa semneze astfel de acorduri.