fbpx

De ce Google a ascuns o masiva bresa de date fata de utilizatori

De ce Google a ascuns o masiva bresa de date fata de utilizatori

Se spune ca datele private ale sute de mii de utilizatori Google+ au fost expuse si se mai spune ca compania Google a decis sa ascunda bresa pentru cei afectati de aceasta.

The Wall Street Journal informeaza, citand surse care cunosc situatia, ca compania a decis sa ascunda si sa nu dezvaluie bresa de securitate, deoarece se temea de o posibila cercetare crescuta din partea autoritatilor de reglementare.

Stirea adauga faptul ca compania a descoperit si reparat bresa in luna martie a acestui an. Autorul stirii informeaza, pe baza documentelor, ca o vulnerabilitate software a permis dezvoltatorilor terti sa acceseze date private Google+ intre 2015 si 2018.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Armata Statelor Unite va inceta sa foloseasca drone DJI

Un mesaj intern a mentionat ca, desi nu exista dovezi ale utilizarii abuzive a bresei, nu se poate spune cert ca nu a fost utilizata.

Datele puteau fi sustrase de dezvoltatori atunci cand un utilizator oferea permisiunea aplicatiei de a accesa informatiile publice de profil.

Stirea mentioneaza ca 469.951 de utilizatori ar fi afectati de aceasta bresa. Datele expuse includ fotografiile de profil, data de nastere, numele, adresele de e-mail, locurile in care utilizatorii au locuit, ocupatia si starea de relatie.

CITESTE SI:  Parlamentul European "da foc" internetului, mass-media audiovizuala pauza

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a fost informat despre planul de a ascunde bresa de date fata de utilizatori. Un document vazut de autorul stirii avertiza ca, daca bresa este dezvaluita public, reteaua sociala Google+ putea intra in acelasi scandal de confidentialitate ca Facebook.

CITESTE SI:  Ce prioritizeaza acum aplicatia Apple Maps pe harta

Raspunsul companiei Google la aceasta problema a fost confirmarea inchiderii variantei pentru consumatorii obisnuiti a retelei sociale. Acest lucru se va intampla in urmatoarele luni, asa ca utilizatorii au timp pentru a trece la un alt serviciu.

De asemenea, Google ofera utilizatorilor mai mult control asupra datelor pe care le distribuie aplicatiilor, limitand aplicatiile care pot primi permisiunea de a accesa informatiile din Gmail si multe altele.