fbpx

De ce GlobalFoundries opreste lucrul la dezvoltarea cipurilor pe 7nm

De ce GlobalFoundries opreste lucrul la dezvoltarea cipurilor pe 7nm

Compania GlobalFoundries a anuntat o schimbare strategica importanta. Producatorul de cipuri a decis sa inceteze dezvoltarea de tehnologii de fabricatie de ultima ora si sa opreasca toata munca la procesul de fabricatie pe 7nm, proces care nu va fi folosit pentru niciun client.

GlobalFoundries, un jucator important in domeniul semiconductorilor, a surprins observatorii din industrie anuntand ca opreste dezvoltarea procesului de productie de cipuri pe 7nm.

Desi industria cauta din ce in ce mai frenetic companii care lucreaza la aceasta tehnologie de ultima generatie pentru a lansa cipuri bazate pe aceasta, GlobalFoundries a decis ca nu va produce cipuri pe 7nm.

CITESTE SI:  Care-i cel mai bun procesor de gaming din lume, conform Intel

GlobalFoundries va opri toate lucrarile la dezvoltarea procesului de fabricatie a cipurilor pe 7nm, asa ca tehnologia sa nu va fi folosita de niciun client.

Pe ce se va concentra compania in schimb? Isi va concentra energia pe tehnologii specializate pentru clientii de pe pietele emergente cu crestere rapida.

CITESTE SI:  VIDEO: Google Assistant VS Siri

Se va baza pe procesele de 14nm si de 12nm mai vechi. Schimbarea strategiei a fost pusa in aplicare acum ceva timp, a declarat directorul tehnic Gary Patton de la GlobalFoundries, chiar daca se astepta ca compania va produce primele cipuri pe 7nm pentru clienti in trimestrul 4 al acestui an.

Gary Patton de la compania GlobalFoundries a adaugat ca decizia de a opri dezvoltarea procesului de fabricatie a procesoarelor pe 7nm nu s-a bazat pe aspecte tehnice, ci mai mult pe ingrijorari financiare si de business. Anularea dezvoltarii procesului de 7nm inseamna, de asemenea, ca si toate operatiunile de cercetare pentru procesele de 5nm si 3nm au fost suspendate.

CITESTE SI:  Asa se ocupa Facebook de continutul controversat

GlobalFoundries considera ca nu este intelept sa continue sa investeasca in tehnologii de ultima ora pentru cipuri, daca nu intentioneaza sa le foloseasca in viitorul apropiat.