fbpx

De ce GitHub si-a stocat proiectele sub solul inghetat din Arctica

De ce GitHub si-a stocat proiectele sub solul inghetat din Arctica

GitHub – platforma de gazduire de coduri de softuri open-source – a anuntat ca a reusit cu succes sa stocheze proiectele la sute de metri sub solul inghetat din Arctica.

Anul trecut, GitHub si-a dezvaluit intentia de a stoca toate proiectele sale de softuri open-source sub solul inghetat in Arctica. Acum, platforma de gazduire de proiecte de coduri se asigura ca viitoarele generatii de oameni vor putea accesa acele softuri din solul inghetat din Arctica chiar daca civilizatia este anihilata in urmatorii 1000 de ani.

CITESTE SI:  Ce preturi mici au dispozitivele Lenovo care iti transforma locuinta intr-una inteligenta

Intr-o postare pe blog prin care sarbatoreste succesul, directorul Julia Metcalf de la GitHub a dezvaluit ca colectia de proiecte de coduri a fost depozitata in solul inghetat din Arctica pe 8 iulie 2020, dupa cateva amanari din cauza coronavirusului Wuhan.

Partenerul de arhiva al GitHub, Piql, a scris 21TB de date de proiecte pe 186 de role de piqlFilm – un film de arhiva fotosensibil digital care poate fi citit de un PC sau de un om cu o lupa.

CITESTE SI:  In cate tari din lume a organizat Niantic evenimente pana acum

Asta in cazul in care umanitatea se va confrunta cu o pana de curent globala. GitHub spera initial ca aceasta sarcina sa fie realizata pana in februarie, dar a trebuit sa amane lucrurile pana cand a fost posibil ca echipa Piql sa calatoreasca pana in arhipelagul norvegian din Svalbard care tocmai si-a redeschis recent frontierele.

De asemenea, GitHub a trebuit sa renunte la planurile de a-si trimite propria echipa in Arctica. Colectia de proiecte de coduri se afla acum intr-o mina de carbune dezafectata, sub sute de metri de sol inghetat, in Arctica.

CITESTE SI:  Cu ce ar putea inlocui Samsung perforatia din ecranele smartphone-urilor

Pentru a-i recunoaste pe toti cei care au contribuit la acele softuri stocate in acea mina sub solul inghetat din Arctica, GitHub lanseaza un ecuson special care este atasat in sectiunea de evidenta a profilului dezvoltatorului. Trecerea sagetii mouse-ului deasupra ecusonului arata proiectele la care a contribuit dezvoltatorul.

Facebook