fbpx
De ce FTC doreste separarea serviciilor Facebook, WhatsApp si Instagram

De ce FTC doreste separarea serviciilor Facebook, WhatsApp si Instagram

Compania Facebook din Statele Unite detine reteaua sociala Facebook, dar si serviciile WhatsApp si Instagram. Conform unei noi stiri, FTC din Statele Unite doreste sa separe cele trei servicii detinute de companie.

Compania FB este una dintre principalele companii de social media din lume in acest moment. Facebook e caminul a peste un miliard de utilizatori si detine si alte servicii populare, cum ar fi WhatsApp si Instagram.

Acum se pare ca FTC (Comisia Federala de Comunicatii) din Statele Unite crede ca FB are un comportament monopolist in domeniul retelelor sociale, asa ca doreste sa separe serviciile Facebook, WhatsApp si Instagram.

CITESTE SI:  Ce alte servicii preinstalate va avea consola de jocuri PS5 a Sony

Impreuna cu 46 de state, FTC a intentat un proces impotriva FB, acuzand compania ca mentine un monopol ilegal pe retelele sociale si ca are ani de conduita anticoncurentiala.

De asemenea, au acuzat compania din SUA pentru faptul ca a incercat in mod sistematic sa elimine concurenta prin acte de achizitie, cum ar fi atunci cand a achizitionat serviciile Instagram si WhatsApp.

CITESTE SI:  Defectul unor smartphone-uri iPhone 12 mini de la Apple

Potrivit lui Ian Conner, directorul Biroului de Concurenta al FTC: “Retelele sociale personale sunt esentiale pentru milioane de americani. Actiunile Facebook de consolidare si mentinere a monopolului priveaza consumatorii de beneficiile concurentei. Scopul nostru este de a anula comportamentul anticoncurential al Facebook si sa restabilim concurenta, astfel incat inovatia si concurenta libera sa poata prospera”.

CITESTE SI:  Mark Zuckerberg prezice ca Facebook va avea 5 miliarde de utilizatori in 2030

Intre timp, Facebook a raspuns printr-un tweet: “Analizam reclamatiile si vom avea alte informatii in curand. La cativa ani dupa ce FTC a eliminat achizitiile noastre de servicii, guvernul doreste acum o separare fara a tine cont de impactul pe care precedentul l-ar putea avea asupra comunitatii noastre de businessuri sau asupra oamenilor care aleg serviciile noastre, cum ar fi WhatsApp si Instagram, in fiecare zi”.