De ce fotografiile nepostate ale utilizatorilor Facebook au fost expuse

De ce fotografiile nepostate ale utilizatorilor Facebook au fost expuse

La nu mult timp dupa ce compania Facebook a scapat oarecum de scandalul de confidentialitate de acum ceva vreme, compania are o alta situatie nefasta. Se pare ca dezvoltatorii de aplicatii au primit prea mult acces la fotografiile nepostate ale milioane de utilizatori ai retelei sociale.

Avand in vedere cat de multe stie compania Facebook despre noi, ati crede ca compania ar avea grija de detaliile personale ale utilizatorilor. Din pacate, potrivit unei stiri de TechCrunch, se pare ca o bresa de securitate a expus accidental milioane de fotografii nepostate ale utilizatorilor.

CITESTE SI:  La ce sunt utile noile Chromebook-uri Acer Spin 15 si Spin 13

Facebook a postat intre timp niste informatii prin care recunoaste bresa de securitate si prin care impartaseste detalii despre constatarile sale.

“Bug-ul a avut un impact asupra fotografiilor pe care oamenii le-au incarcat pe Facebook, dar pe care au ales sa nu le posteze. De exemplu, daca cineva incarca o fotografie pe Facebook dar nu o posteaza – poate pentru ca nu are semnal sau e intr-o intalnire – stocam o copie a acelei fotografii timp de trei zile. Asa ca acea persoana o are memorata si o poate posta mai tarziu”.

CITESTE SI:  GoPro lanseaza camera GoPro Fusion care captureaza clipuri video VR la 360 de grade

Potrivit Facebook, se estimeaza ca acest bug a afectat pana la 6,8 milioane de utilizatori si pana la 1500 de aplicatii construite de 876 de dezvoltatori.

“Ne pare rau ca s-a intamplat asta. Vom lansa instrumente pentru dezvoltatorii de aplicatii care le vor permite sa afle care oameni care le folosesc aplicatiile au fost afectati de acest bug. Vom lucra cu acei dezvoltatori pentru a sterge fotografiile de la utilizatorii afectati”.

CITESTE SI:  Cum ti-ar putea vinde soferii Uber gustari

De asemenea, Facebook declara ca ii va instiinta pe utilizatorii care ar fi putut fi afectati de acest bug care expune fotografiile nepostate. Mai mult, utilizatorii vor afla daca au folosit aplicatii afectate de bug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *