fbpx

De ce Facebook vrea sa restrictioneze clipurile video live

De ce Facebook vrea sa restrictioneze clipurile video live

Clipuri video cu incidentul din Christchurch, Noua Zeelanda, au fost transmise live pe Facebook acum ceva timp. Au circulat multe intrebari de atunci, despre reactia la astfel de clipuri video live din partea retelelor sociale precum Facebook.

Directoarea de operatiuni Sheryl Sandberg de la Facebook a scris o scrisoare catre NZ Herald in care a subliniat cateva dintre actiunile pe care compania le va intreprinde in viitor.

Scrisoarea mentioneaza ca compania exploreaza restrictii asupra clipurilor video live. Sheryl Sandberg spune ca reteaua sociala a auzit feedback-ul care indica faptul ca trebuie sa se implice mai mult in chestiunea clipurilor video live.

CITESTE SI:  Essential si-a anulat cel de-al doilea smartphone, iar compania se pregateste sa se vanda, se pare

Reteaua sociala va intreprinde astfel 3 pasi, printre care se numara consolidarea regulilor pentru utilizarea Facebook Live, luarea unor masuri suplimentare pentru a contracara ura pe platforma si sprijinirea comunitatii afectate.

Sheryl Sandberg adauga ca reteaua sociala  exploreaza restrictii cu privire la cine poate folosi Facebook Live, in functie de mai multi factori precum incalcarile predecente ale regulilor comunitatii.

CITESTE SI:  NASA va emite live din spatiu in 4K pentru prima data pe data de 26 aprilie

Directoarea de operatiuni adauga ca FB va investi, de asemenea, in cautare pentru a construi o tehnologie mai buna care poate identifica rapid versiunile editate de clipuri video si imagini violente, in asa fel incat astfel de continut sa nu poata fi redistribuit pe platforma.

De asemenea, compania Facebook din Statele Unite ia masuri mai radicale pentru a elimina ura de pe platformele sale. Atentatul armat din Noua Zeelanda a fost un atac terorist, asa ca orice lauda, sustinere si reprezentare a evenimentelor vor incalca regulile retelei sociale.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce companie lucreaza la un smartphone care isi schimba culoarea

Mai mult, compania din Statele Unite ofera asistenta pentru 4 organizatii locale din Noua Zeelanda pentru a creste gradul de constientizare cu privire la serviciile sale din tara.