fbpx
De ce Facebook ii va plati pe utilizatorii care folosesc o aplicatie

De ce Facebook ii va plati pe utilizatorii care ii folosesc o aplicatie

Compania Facebook din Statele Unite are o noua aplicatie pentru smartphone-urile Android, iar aceasta se numeste Study. Utilizatorii care o folosesc pot fi platiti de companie, dar nu pe degeaba.

In acest an s-a descoperit ca Facebook opera o aplicatie care platea utilizatorii pentru a colecta date de la ei. Acest lucru a generat o multime de controverse, deoarece compania a folosit certificatul sau Apple – care avea menirea de a distribui numai aplicatii pe plan intern – pentru a distribuia softul in mod public.

CITESTE SI:  Unele telefoane Pixel nu pot primi mesaje text

Asta a dus la revocarea temporara a accesului Facebook de catre Apple. Daca credeai ca asta a fost tot, mai gandeste-te! Asta pentru ca Facebook s-a intors cu un nou soft mobil care se numeste “Study”.

In cea mai mare parte, aplicatia e similara cu initiativele anterioare ale companiei de a colecta date de la utilizatori, insa compania afirma ca nu vor fi colectate date specifice despre utilizator si ca participantii vor fi platiti.

CITESTE SI:  Cum a sustinut Tim Cook practicile App Store ale Apple

Adica nu vor fi colectate mesaje, parole si alte astfel de lucruri. Compania e pur si simplu interesata sa vada cum isi folosesc utilizatorii smartphone-urile.

Conform Facebook, “Study nu colecteaza informatii de identificare, parole, imagini, clipuri video sau mesaje. De asemenea, nu vindem informatii din aplicatie unor terti si nu le folosim pentru a targeta anunturile. In plus, informatiile nu sunt adaugate contului de Facebook al participantului”.

CITESTE SI:  Telefoane ieftine si bune

Softul mobil, in acest moment, pare sa fie disponibil numai pentru cei care locuiesc in Statele Unite si India, pentru utilizatorii care au peste 18 ani.

De asemenea, aplicatia pentru smartphone e disponibila numai pentru Android si nu toata lumea se poate inscrie. Numai cei care vad anunturile in aplicatie vor putea lua parte la asta. De asemenea, Facebook nu mentioneaza cu cat ii va plati pe utilizatorii participanti.