fbpx

De ce Facebook blocheaza zeci de conturi de persoane publice in Brazilia

De ce Facebook blocheaza zeci de conturi de persoane publice in Brazilia

Conform unei noi stiri, compania Facebook din Statele Unite a blocat zeci de conturi ale aliatilor presedintelui din Brazilia. Conturile blocate apartin unor persoane publice importante in acea tara. Exista motive pentru care reteaua sociala din Statele Unite a trecut la aceasta masura draconica de blocare a conturilor acelor persoane din Brazilia.

Facebook a fost dornica sa contracareze dezinformarea de pe platforma sa, dar este ingrijorata ca Brazilia a dus lucrurile prea departe. BBC News relateaza ca Facebook a blocat conturile a zeci de aliati (persoane publice) ai presedintelui Jair Bolsonaro din Brazilia dupa ce Curtea Suprema a tarii a ordonat blocarea conturilor la nivel mondial in luna mai.

CITESTE SI:  Ce fel de moneda virtuala ar putea dezvolta Facebook pentru WhatsApp

Grupul de persoane publice, din care fac parte mogulul de afaceri Luciano Hang si liderul partidelor politice Roberto Jefferson, a fost acuzat de raspandirea de stiri false despre judecatori.

Reteaua sociala Facebook a platit o amenda care echivaleaza cu 368.000 de dolari americani, pentru refuzul initial de a se supune ordinului de a bloca acele persoane publice si s-a confruntat cu sanctiuni suplimentare de circa 19.000 de dolari pe zi.

CITESTE SI:  Australia: Unfriending-ul pe Facebook este considerat bullying la locul de munca

Intr-o declaratie, compania a spus ca a refuzat sa se supuna ordinului pe motiv ca afecta dreptul la libera exprimare si pentru ca contravenea legilor mondiale.

Facebook a cedat abia dupa ce un angajat de-al sau din Brazilia s-a confruntat cu amenintarea raspunderii penale. Compania contesta decizia la Curtea Suprema.

Si companiei Twitter i s-a ordonat sa blocheze 16 conturi de persoane publice, dar nu e clar daca Twitter se va confrunta cu vreo amenda. Aceasta e departe de a fi singura neintelegere dintre Facebook si Brazilia.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Galaxy Note Fan Edition, versiunea reconditionata a lui Galaxy Note 7, a fost lansat de Samsung

Brazilia a inchis anterior WhatsApp pentru ca nu a blocat sau predat mesajele. Cel mai nou caz este unul neobisnuit, pentru ca companiei Facebook i s-a solicitat sa blocheze conturile unor persoane publice proeminente, o actiune intreprinsa rar de companie.