fbpx
De ce Facebook ar fi dispusa sa creeze retele sociale rivale

De ce Facebook ar fi dispusa sa creeze retele sociale rivale

Compania Facebook din SUA s-a angajat sa-si licentieze codul si sa-l ofere altor companii pentru a crea retele sociale rivale, conform unei stiri de Washington Post. Exista un motiv pentru care compania din Statele Unite s-a angajat pentru asa ceva.

Compania Facebook din Statele Unite ar fi dispusa sa intreprinda anumite proiecte pentru a nu fi implicata in procese antitrust. Surse ale Washington Post sustin ca compania FB din SUA s-a angajat sa ofere spre licentiere codul sau altora, permitandu-le sa creeze retele sociale rivale.

CITESTE SI:  Companiile care lucreaza deja la 6G, viitoarea tehnologie mobila

Acest lucru subliniaza “angajamentul Facebook pentru concurenta”, conform Washington Post. Dar, potrivit celor din interior, anchetatorii antitrust au decis ca codul si alte concesii propuse nu sunt suficiente.

Procesele din partea Comisiei Federale de Comunicatii din SUA si de la 48 de state sunt axate pe achizitiile Facebook: Instagram si WhatsApp. Desi ambele tranzactii au fost aprobate in 2012 si respectiv in 2014, compania FB este acum acuzata ca a folosit acele achizitii pentru a reduce concurenta.

CITESTE SI:  Urmareste eclipsa solara din 2017 online in 360 de grade si 4K pe CNN

Compania FB a declarat ca exista companii precum Google, Snap, TikTok si Twitter si ca acestea reprezinta o concurenta acerba. FB s-a orientat spre publicitate si alte activitati pentru a nu deveni subiectul unei represiuni reglementare.

Nu e clar daca licentierea codului ar fi fost de vreun folos. Retele sociale au aparut in ultimii ani, uneori pentru a rivaliza cu Facebook, asa ca nu cunostintele tehnice sunt problema.

CITESTE SI:  De ce Microsoft va cumpara TikTok, probabil

Mai degraba de vina sunt efectul de retea si faptul ca utilizatorii s-au obisnuit cu anumite retele sociale. Nu prea ai fi dispus sa renunti la reteaua sociala Facebook si la serviciile sale daca esti obisnuit cu aceste servicii.