fbpx
De ce Facebook a fost temporar blocat in Myanmar

De ce Facebook a fost temporar blocat in Myanmar

Operatorii locali de telecomunicatii din Myanmar au blocat temporar Facebook in urma unui ordin din partea guvernului militar al tarii. Semnalari de pe Reddit indica faptul ca cetatenii din acea tara nu pot accesa Facebook, Messenger, Instagram si WhatsApp prin MPT, principalul operator de telecomunicatii din Myanmar – care se intampla sa fie partial de stat.

Potrivit lui Hnin Zaw: “Un nou guvern militar ordona companiilor de telecomunicatii sa blocheze temporar FB, deoarece aceasta platforma perturba restabilirea stabilitatii in tara”.

CITESTE SI:  Ce promite CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg

In ordinul de blocare, guvernul sustine ca FB a contribuit la instabilitatea din tara. Dintre cei aproximativ 50 de milioane de oameni care traiesc in Myanmar, aproximativ 27 de milioane sunt utilizatori Facebook.

Dupa cum subliniaza grupul Access Now, acei oameni depind de Facebook pentru a impartasi informatii si pentru a se organiza. Blocarea FB va dura pana pe 7 februarie la miezul noptii.

CITESTE SI:  De ce aplicatia VPN Onavo a Facebook a fost inlaturata de pe App Store-ul Apple

“Suntem foarte constienti de faptul ca accesul la Facebook este blocat in prezent pentru unele persoane”, a declarat un purtator de cuvant al FB pentru Engadget.

“Indemnam autoritatile din acea tara sa restabileasca conectivitatea, astfel incat oamenii din Myanmar sa poata comunica intre ei si pentru a avea acces la informatii importante”.

Blocarea Facebook a aparut dupa o saptamana de freamat in Myanmar. Luni, armata, condusa de generalul Min Aung Hlaing, l-a retinut pe liderul ales al tarii – Aung San Suu Kyi – si a declarat stare de urgenta.

CITESTE SI:  Infractori din ce tara vor primi etichete GPS

Partidul lui Aung San Suu Ki a fost partidul de top in rezultatele alegerilor din Myanmar, ocupand 346 dintre cele 476 de locuri parlamentare. Cu toate acestea, Partidul de Solidaritate si Dezvoltare, cu legaturi cu armata, a respins rezultatele alegerilor, sustinand ca acestea au fost fraudate.