fbpx
De ce Facebook a fost amendata in Coreea de Sud

De ce Facebook a fost amendata in Coreea de Sud

Reteaua sociala Facebook din Statele Unite a fost amendata in Coreea de Sud, conform unei noi stiri. Amenda e de in jur de 6,1 milioane de dolari. Ancheta care a dus la amenda de 6,1 milioane de dolari a fost demarata in anul 2018. Aceasta amenda are legatura cu 3,3 milioane de utilizatori din Coreea de Sud ai retelei sociale Facebook.

Comisia pentru Siguranta Informatiilor Personale (PIPC) din Coreea de Sud a amendat Facebook cu echivalentul a 6,1 milioane de dolari americani pentru ca a divulgat informatii fara consimtamant.

CITESTE SI:  Siri salveaza o tanara in timpul uraganului Harvey

Comisia pentru Telecomunicatii din Coreea de Sud a demarat ancheta in 2018, inainte de a o transmite in cele din urma la PIPC in urma cu cateva luni. Potrivit Yonhap News, PIPC a stabilit ca reteaua sociala a divulgat informatiile personale a 3,3 milioane de utilizatori sud-coreeni (dintr-un total de 18 milioane) altor companii fara consimtamant, din mai 2012 pana in iunie 2018.

CITESTE SI:  Ce producatori auto de pe 3 continente isi reduc productia

Organismul de supraveghere a declarat ca Facebook a impartasit numele persoanelor, adresele, datele de nastere, experienta profesionala si orasele natale altor companii atunci cand s-au conectat.

De asemenea, a precizat ca e posibil ca reteaua sociala a impartasit aceste informatii pentru pana la alte 10.000 de companii. Acestea fiind spuse, nu era clar ce cantitate de informatii au fost divulgate mai exact, pentru ca Facebook nu a oferit documentatia relevanta.

De asemenea, PIPC a acuzat compania ca a oferit documente incomplete sau false. Reteaua sociala a negat acuzatia, declarand pentru Yonhap News ca a cooperat in intregime la ancheta.

CITESTE SI:  Facebook a fost amendata in Coreea de Sud pentru limitarea accesului utilizatorilor

Este pentru prima oara cand PIPC amendeaza reteaua sociala, dar nu e prima oara cand compania Facebook din Statele Unite are parte de obstacole in Coreea de Sud. In 2018, Comisia pentru Telecomunicatii a amendat Facebook cu 396.706 de dolari pentru reducerea vitezei conexiunilor utilizatorilor in 2016 si 2017.