fbpx

De ce Facebook a eliminat sute de Pagini si conturi

De ce Facebook a eliminat sute de Pagini si conturi

Cu mai putin de o luna inainte de alegerile la mijloc de mandat din Statele Unite din noiembrie, compania Facebook a anuntat ca a eliminat 559 de Pagini orientate politic si 251 de conturi, toate de origine americana.

Conform unei postari autorizate de Nathaniel Gleicher de la compania Facebook, aceste Pagini si conturi au fost eliminate nu pentru continutul politic, ci pentru ca au incalcat regulile retelei sociale.

Compania Facebook a avut grija sa se asigure ca platforma sa – care este cea mai mare retea sociala din lume – nu este folosita pentru raspandirea dezinformarii prin Pagini si conturi abuzive.

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea noii ochelari inteligenti Spectacles cu doua camere

Rolul platformei in campania de dezinformare din timpul alegerilor prezindentiale anterioare din Statele Unite a fost pus sub semnul intrebarii.

Tari de pe glob au analizat si modul in care platforma ar putea fi utilizata pentru a submina democratia. Pentru a arata ca vrea foarte mult sa rezolve aceste probleme, compania Facebook a anuntat ca elimina sute de conturi si Pagini americane pentru raspandirea de continut politic “senzational”.

CITESTE SI:  Facebook ar putea fi data in judecata pentru miliarde de dolari pentru recunoasterea faciala

Compania Facebook a anuntat ca elimina 559 de Pagini si 251 de conturi care au incalcat in mod consecvent regulile privind spam-ul si “comportamentul neautorizat coordonat”.

Avand in vedere ca mai tarziu au avut loc in Statele Unite alegerile electorale la mijloc de mandat, aceasta a fost o decizie buna din partea companiei.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming Disney+ nu va mai oferi asta

Multe dintre Paginile eliminate foloseau conturi false sau conturi multiple cu acelasi nume. Acestea au postat mult continut in Grupuri si Pagini. Aceeasi tehnica a fost folosita si pentru ca acel continut sa apara mai popular pe Facebook decat era.

Compania Facebook a reiterat ca va continua sa investeasca puternic si sa vina cu o tehnologie mai buna pentru a se asigura ca acest tip de abuz nu prinde radacini in platforma sa.