fbpx
De ce Elon Musk decide ca Tesla trebuie sa ramana publica

De ce Elon Musk decide ca Tesla trebuie sa ramana publica

Tesla va ramane o companie publica, a declarat Elon Musk intr-o postare de pe site-ul companiei. Elon Musk spune ca procesul privatizarii companiei ar fi fost unul mai perturbator decat s-a anticipat initial.

CEO-ul Tesla a surprins recent investitorii si piata atunci cand si-a anuntat intentia, prin Twitter, de a privatiza compania cu 420 de dolari pe actiune.

El chiar a sustinut ca finantarea pentru aceasta tranzactie masiva a fost asigurata. Consiliul companiei a format un comitet pentru a analiza propunerea lui Elon Musk, dar nu mai este nevoie de asta, deoarece CEO-ul a decis sa mentina publica compania.

CITESTE SI:  Un film Mario este dezvoltat de Nintendo, se pare

Elon Musk a confirmat intr-o postare de pe blogul companiei ca Tesla va ramane o companie publica. El spune ca parerile actionarilor se afla in spatele acestei decizii.

“Desi majoritatea actionarilor cu care am vorbit spun ca vor ramane cu Tesla chiar daca se privatizeaza, in sinea lor foarte posibil nu erau de acord cu asta”, scrie CEO-ul.

CITESTE SI:  Noi informatii. Cum ar putea fi smart TV-ul companiei OnePlus care s-ar putea lansa in curand

El a adaugat ca procesul de privatizare a companiei ar fi fost unul mai perturbator decat s-a anticipat initial si ar impiedica compania sa se concentreze asupra intensificarii productiei masinii electrice Model 3.

Acest lucru este crucial pentru companie, deoarece vrea sa devina profitabila. Elon Musk a subliniat faptul ca, in timp ce explora aceasta optiune, a devenit evident ca “exista o finantare mai mult decat suficienta pentru a privatiza Tesla”.

CITESTE SI:  La cat creste Facebook salariile lucratorilor contractuali in America de Nord

Ramane de vazut daca acesta este un indiciu subtil ca am putea vedea o misca similara de privatizare in urmatorii ani. O mare parte din finantarea pentru privatizarea companiei Tesla ar fi venit, se pare, de la fondul de suveranitate al Arabiei Saudite. Acesta detine 5 procente din Tesla si l-a abordat pe Elon Musk de mai multe ori cu privire la privatizarea companiei.