fbpx

De ce economia globala de pe internet ar putea fi afectata

De ce economia globala de pe internet ar putea fi afectata

Economia globala generata prin internet ar putea fi destul de afectata in viitor, daca se ia o anumita decizie care priveste internetul global in imensitatea lui. Decizia finala ar putea avea loc saptamana viitoare, spun mai multe surse.

Un moratoriu (amanare a taxelor) global de 20 de ani privind interzicerea impunerii de tarife la comertul digital s-ar putea incheia saptamana viitoare, daca India sau Africa de Sud nu decid ceea ce trebuie, conform oficialilor si documentelor comerciale, ceea ce ar putea obliga oamenii sa plateasca taxe la descarcarile software si de lungmetraje.

CITESTE SI:  Ce noua companie infiinteaza Xiaomi

Din 1998, membrii Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) au reinnoit interdictia asupra taxelor de import pe asa-numitele “transmisii electronice” prin internet, in valoare de 255 de miliarde dolari pe an, conform unei estimari.

Unii spune ca aceasta interdictie a taxelor favorizeaza tarile bogate, avand in vedere ca a primit la inceput o sustinere puternica de la Washington, iar majoritatea veniturilor vamale pierdute sunt considerate a fi nascute in tarile de curs de dezvoltare.

CITESTE SI:  Ce alte servicii mai ofera Airbnb, in afara de cel de cazare

Presiunea creste acum pentru a ridica interdictia pe masura ce mai multe carti si lungmetraje devin digitale si disponibile pe internet, acest lucru putand reduce veniturile.

India si Africa de Sud au vehiculat un document intern al OMC care spune ca digitalizarea in crestere a impus o regandire a rolului moratoriului temporar anul trecut, invocand potentialul imprimarii 3D la fabricarea produselor.

Se va decide saptamana viitoare, iar reinnoirea moratoriului necesita un consens deplin. Intrebat in legatura cu pozitia sa care poate influenta economia globala a internetului, ambasadorul OMC al Africii de Sud, Xolelwa Mlumbi-Peter, a spus intr-un e-mail din aceasta saptamana ca inca se consulta cu privire la aceasta decizie importanta pentru economia globala de pe internet.

CITESTE SI:  Ce retea sociala doreste sa integreze Wikipedia

India nu a raspuns imediat solicitarii de a oferi un comentariu. “In acest moment, exista un numar de tari care sunt increzatoare ca pot evita consensul global”, declarat John Denton, secretatul general al Camerei de Comert International. “Ar putea afecta economia globala a internetului”.