fbpx

De ce e capabila tesatura inteligenta a Microsoft

De ce e capabila tesatura inteligenta a Microsoft

Compania Microsoft din Statele Unite lucreaza, impreuna cu diverse universitati, la o tesatura inteligenta care e capabila de un lucru interesant. Totusi, nu e clar ce intrebuintare fezabila in viata reala poate avea acea tesatura.

Asadar, ati sosit de la cumparaturi si va intrebati ce tipuri de preparate culinare puteti crea cu ingredientele pe care le-ati cumparat. Datorita muncii companiei Microsoft din Statele Unite si a cercetatorilor de la niste universitati, s-a dezvoltat o tesatura inteligenta care se numeste Capacitivo si care poate simti si identifica obiecte plasate deasupra sa.

CITESTE SI:  VIDEO: Copiii aleg intre iPhone 6 si Samsung Galaxy S6

Acest lucru inseamna ca, asezand pe Capacitivo produsele alimentare pe le-ai cumparat, aceasta va putea identifica ce produse alimentare sunt si chiar ar putea sugera ce preparate culinare poti crea.

Si chiar iti poate fi de folos in a-ti planifica dieta. Pe langa alimente, Capacitivo poate detecta si alte lucruri. Potrivit companiei Microsoft din Statele Unite, pe baza studiului sau de 10 persoane care a implicat utilizarea a 20 de obiecte diferite, Capacitivo a reusit sa aiba o precizie de 94,5%.

CITESTE SI:  Ce planuri mari ar putea avea Apple pentru senzorii de amprente in-display

Acest lucru e destul de impresionant, desi acel studiu restrans al Microsoft nu indica neaparat succesul sau la identificarea tuturor tipurilor de obiecte, dar testele initiale par a fi incurajatoare.

Acestea fiind spuse, aceasta e o tesatura inteligenta interesanta si nu e sigur la ce intentioneaza compania Microsoft din Statele Unite sa foloseasca Capacitivo.

CITESTE SI:  De ce compania Basecamp e nemultumita de App Store

S-a dezvaluit deja cum compania Google din Statele Unite incearca sa produca haine si tesaturi inteligente cu Project Jacquard, desi nu e clar ce succes comercial au avut acestea. Ce parere ai despre asta? La ce anume crezi ca poate fi folosita acea tesatura inteligenta a Microsoft care poate identifica obiecte?