fbpx

De ce e capabila drona militara Ghost 4 cu inteligenta artificiala

De ce e capabila drona militara Ghost 4 cu inteligenta artificiala

O anumita companie a anuntat oficial o noua drona militara, Ghost 4. Aceasta este echipata cu inteligenta artificiala si este capabila de diverse lucruri. Partea interesanta e ca Ghost 4 poate fi pliata pentru a incapea intr-un rucsac.

Conceptul de drone ii imparte pe oameni in doua tabere. Pentru unii, acestea sunt dispozitive de agrement care pot fi folosite pentru a captura fotografii si a inregistra clipuri video, in timp ce altii considera ca dronele sunt o invadare a vietii private, unele putand fi folosite in razboaie in scopuri ofensive si de supraveghere.

CITESTE SI:  De ce Google interzice aplicatiile care vand marijuana pe Play Store, desi consumul e legal in SUA

In general, dronele sunt controlate de piloti umani de la distanta, dar o companie pe nume Anduril a anuntat intre timp o noua drona militara care se numeste Ghost 4 si care se bazeaza pe inteligenta artificiala nu numai pentru supraveghere, dar si in scopuri ofensive, aducandu-ne mai aproape de un viitor gen Terminator.

Ghost 4 cu inteligenta artificiala are o coada lunga atunci cand e desfacuta, dar dispozitivul zburator poate fi pliat si transportat intr-un rucsac si a fost conceput pentru a rezista vremii potrivnice.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce numar urias de CP are supermasina SSC Tuatara

De asemenea, ii pot fi inlaturate majoritatea accesoriilor, ceea ce ii reduce greutatea la 15 kilograme, pentru ca Ghost 4 sa poata fi transportata de un singur soldat.

In plus, are un timp de zbor de 100 de minute si poate pilota autonom. Dispozitivul cu inteligenta artificiala poate fi programat sa zboare discret si poate fi folosit pentru a monitoriza sau urmari subiectii sau o locatie si sa stocheze acele informatii in interiorul sau pentru ca informatiile sa nu fie detectate prin semnale radio.

CITESTE SI:  De ce raperul 2 Milly da in judecata Epic Games din cauza Fortnite

De asemenea, drona militara cu inteligenta artificiala va fi capabila sa zboare in grup, astfel incat, atunci cand detecteaza ca are semnalul bruiat, sa descarce datele catre o alta drona militara din apropiere. Ce parere ai despre Ghost 4 echipata cu inteligenta artificiala?