fbpx

De ce e capabil senzorul de camera de 108MP pentru smartphone-uri al Samsung

De ce e capabil senzorul de camera de 108MP pentru smartphone-uri al Samsung

Ce inseamna o fotografie buna? Daca vorbim despre aspectele tehnice, atunci lucruri precum dimensiunea senzorului de imagine al camerei, numarul de megapixeli si softul joaca un rol important in crearea unei fotografii care poate fi considerata de inalta calitate. Ei bine, se pare ca Samsung a dus lucrurile la nivelul urmator anuntand un senzor de camera pentru smartphone-uri cu un numar extraordinar de megapixeli, mai exact 108MP.

Ceea ce este deosebit de interesant in legatura cu cel de 108MP pentru smartphone-uri este faptul ca Samsung l-a dezvoltat in parteneriat cu Xiaomi. Rezultatul este un senzor de camera de 108MP pentru smartphone-uri denumit ISOCELL Bright HMX.

CITESTE SI:  Sticla Turtle Glass a Samsung ar putea fi o alternativa la Gorilla Glass

Potrivit lui Lin Bin, cofondatorul si presedintele Xiaomi, “Pentru ISOCELL Bright HMX, Xiaomi si Samsung au lucrat indeaproape impreuna de la stadiul conceptual timpuriu pana la productie, iar rezultatul este un senzor de imagine de 108MP. Suntem foarte incantati de faptul ca rezolutiile de imagine anterior disponibile numai pe camerele DSLR de nivel de varf pot fi acum posibile pe smartphone-uri”.

CITESTE SI:  VIDEO: NASA dezvaluie primul clip video la rezolutie 4K filmat la bordul ISS

Acest senzor de camera al Samsung si Xiaomi are pixeli de 0,8 microni, ceea ce inseamna ca, in ceea ce priveste dimensiunea fizica, va fi la fel de mare precum cei de 48MP si 64MP. Asta inseamna ca va putea incapea in actualele designuri de smartphone-uri, dar sa ofere un numar de megapixeli mult mai mare.

Alte caracteristici ale sale includ capacitatea de a captura clipuri video 6K la 30 de cadre pe secunda. Se asteapta ca Samsung va incepe productia in masa a acestui nou senzor de camera de 108MP mai tarziu in aceasta luna, iar Xiaomi a confirmat anterior planurile sale de a lansa un smartphone cu acest senzor de camera de 108MP. Ramane de vazut daca cel de 108MP este exagerat pentru smartphone-uri, dar va fi cu siguranta un subiect fierbinte.