fbpx
De ce e acuzat Donald Trump fiindca doreste sa elimine scutirile companiilor de social media

De ce e acuzat Donald Trump fiindca doreste sa elimine scutirile companiilor de social media

Presedintele Donald Trump din Statele Unite are de gand sa limiteze exonerarile de raspundere ale companiilor de social media, pentru ca acestea sa fie raspunzatoare pentru continutul pe care utilizatorii lor il posteaza si incarca. Totusi, acest lucru nu va fi usor, iar presedintele american a fost acuzat de ceva anume de catre un grup.

Conform asteptarilor, incercarea presedintelui american Donald Trump de a limita scutirile de care se bucura companiile de social media se va confrunta cu unele provocari de natura legala.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul Apple Watch care a fost un esec

Un anumit grup l-a trimis in judecata pe Donald Trump pentru ca ar incalca Primul Amendament prin ordinul lui executiv care incurajeaza agentiile guvernamentale sa investigheze eliminarea continutului.

Acel grup sustine ca ordinul este impotriva companiei de social media Twitter si ca are in vedere reducerea unor libertati. Reclamantii au adus in discutie un caz precedent pentru a-si sustine cazul, inclusiv o hotarare a Curtii Supreme conform careia Primul Amendament ofera drepturi pentru critici si interzice eforturile de represiune, inclusiv incercarea de a diminua discursul liber.

CITESTE SI:  Ce zice CEO-ul Google despre intoarcerea motorului de cautare in China

Raspunsul lui Donald Trump la faptul ca unul dintre tweet-uri i-a fost verificat de compania si platforma de social media Twitter dovedeste acest lucru, conform procesului. De asemenea, grupul a afirmat ca ordinul a fentat autoritatea Congresului in adoptarea si interpretarea Sectiunii 230 din Legea Comunicatiilor care a fost utilizata pentru a oferi drepturi pentru platformele de social media, pentru a fi nu raspunzatoare cu privire la continut. Intr-o declaratie, sefa acelui grup (CDT) a adaugat ca miscarea lui Donald Trump poate submina libera exprimare.

CITESTE SI:  Elon Musk despre defectiunile de productie ale unor masini Tesla Model 3

“Guvernul nu poate si nici nu trebuie sa oblige intermediarii online sa modereze continutul”, a declarat aceasta. Evident, compania de social media Twitter are interese si sustine procesul impotriva presedintelui Donald Trump din Statele Unite.