fbpx

De ce Donald Trump permite din nou Huawei sa cumpere componente de la companiile din SUA

De ce Donald Trump permite din nou Huawei sa cumpere componente de la companiile din SUA

Huawei a avut cateva saptamani dificile dupa ce a primit interdictie comerciala de la administratia lui Donald Trump, interdictie care a impiedicat gigantul chinez sa deruleze afaceri cu companiile americane.

Orice companie din SUA trebuie mai intai sa primeasca aprobare inainte de a derula afaceri cu Huawei. Interdictia a avut implicatii masive pentru Huawei, deoarece gigantul din China e dependent de companiile americane pentru lucruri precum componentele si chiar sistemul de operare Android.

CITESTE SI:  Pentru ce investeste Ford 29 de miliarde de dolari pana in 2025

In ceea ce pare a fi o detensionare a razboiului comercial dintre SUA si China, gigantului chinez i s-a permis din nou sa cumpere componente de la companiile din SUA.

Vorbind reporterilor dupa summitul G20 din Japonia, presedintele american Donald Trump a spus ca a permis gigantului chinez sa cumpere din nou componente de la companiile americane din cauza solicitarilor unor companii de tehnologie din SUA.

“O multime de oameni sunt surprinsi ca trimitem si vindem catre Huawei o cantitate imensa de componente care sunt folosite in multe produse pe care gigantul din China le produce – si am spus ca e in regula. Vom continua sa vindem acele componente pentru Huawei”, spune Donald Trump.

CITESTE SI:  Bresa de securitate cu care s-a confruntat TikTok

Consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a clarificat mai tarziu afirmatiile presedintelui Donald Trump, adaugand ca Huawei va ramane pe lista neagra.

Ragazul despre care Donald Trump a vorbit in cadrul summitului din Japonia inseamna pur si simplu ca Departamentul de Comert din SUA va acorda mai multe aprobari pentru companiile din SUA pentru a putea vinde componentele catre Huawei. Cu conditia ca acele produse sa nu reprezinte o amenintare la adresa securitatii nationale a SUA. O veste buna pentru gigantul chinez care poate acum cumpara componente de la furnizorii din Statele Unite.