De ce dezvoltatorul jocului Pokemon GO, Niantic, va cartografia lumea in 3D

De ce dezvoltatorul jocului Pokemon GO, Niantic, va cartografia lumea in 3D

Compania Niantic, cea mai bine cunoscuta ca fiind dezvoltatorul popularului joc Pokemon GO, si-a dezvaluit planurile de a cartografia lumea in 3D cu ajutorul jucatorilor.

Planurile sale de a construi harti de realitate augmentata au fost confirmate de catre CEO-ul Niantic, John Hanke. Dezvoltatorul Niantic doreste sa joace un rol major in cartografierea digitala a lumii in 3D si doreste sa-si foloseasca comunitatea masiva de jucatori pentru acest scop.

John Hanke, a descris harta de realitate augmentata ca fiind o resursa cruciala pentru aplicatiile avansate de realitate augmentata ale viitorului. Pentru acest scop, va trebui sa colecteze si sa proceseze o cantitate incredibila de date.

CITESTE SI:  VIDEO: Lenovo are o tableta care poate fi pliata intr-un smartphone cu doua displayuri

Dezvoltatorul Niantic al jocului Pokemon GO nu este singura companie care doreste sa rezolve aceasta problema, pentru ca greii tehnologiei precum Google si Apple si startup-uri (companii mai mici) lucreaza la idei similare de cartografiere a lumii in 3D. “Vrem ca jucatorii sa construiasca tabla de joc pe care doresc sa joace”, a spus John Hanke pentru Reuters, adaugand ca hartile AR ar imbogati noul tip de activitate sociala pe care jocul Pokemon GO l-a incurajat.

Initiativa de cartografiere a lumii in 3D a dezvoltatorului Niantic al jocului Pokemon GO va incepe mai intai in spatii publice, cum ar fi parcurile si pietele, dar John Hanke nu a spus cand va incepe compania asta. De asemenea, el nu a dezvaluit cum se vor incadra hartile AR (realitate augmentata) in jocurile dezvoltatorului Niantic.

CITESTE SI:  Un atac phishing iOS se mascheaza intr-o cerere de parola Apple autentica

Cu o harta AR ca fundatie, o aplicatie de realitate augmentata ar putea sa creeze acel parc sau piata in AR, iar apoi utilizatorii vor putea construi noi structuri virtuale in acele medii, permitand in acelasi timp altor utilizatori sa vizualizeze aceleasi medii prin dispozitivele lor.

CITESTE SI:  Apple doreste sa-si produca dispozitivele folosind 100% materiale reciclate

Acest lucru inseamna ca jucatorii vor putea sa concureze cu alti jucatori din apropiere pe o tabla de joc reproiectata pe care au creat-o ei insisi. Acestia se vor juca cu camere switch-on si vor continua sa captureze date noi care vor ajuta dezvoltatorul Niantic in scopul cartografierii lumii in 3D. Ne putem astepta ca dezvoltatorul Niantic al jocului Pokemon GO va oferi mai multe informatii despre aceasta initiativa de cartografiere a lumii in 3D in lunile care urmeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *