fbpx
De ce Danemarca va construi o insula de 34 de miliarde de dolari

De ce Danemarca va construi o insula de 34 de miliarde de dolari

Danemarca va construi o insula in urmatorii ani, proiect care ar putea costa 34 de miliarde de dolari. Exista un motiv pentru care aceasta natiune doreste sa construiasca asa ceva. Se crede ca insula de 34 de miliarde de dolari va fi operationala pana in 2033.

Danemarca a anuntat oficial ca va construi o insula artificiala, la circa 80 de kilometri distanta de coasta peninsulei Jutland. Cand va fi finalizat, aceasta proiect ar putea furniza 10GW de energie: aproximativ necesarul de energie al unor 10 milioane de locuinte din Europa.

CITESTE SI:  De ce Apple si Intel dau in judecata o companie a SoftBank

Masurand aproximativ 120.000 de metri patrati, insula artificiala va stoca si va transmite energie de la fermele eoliene din apropiere catre tarm. Reuters relateaza ca proiectul va costa probabil 34 de miliarde de dolari si ca va fi operational pana in 2033.

Oficialii adauga ca, in cele din urma, se spera ca insula construita cu 34 de miliarde de dolari sa gazduiasca o uzina de energie ecologica care poate fi transmisa in Danemarca. Danemarca – care este unul dintre principalii producatori de hidrocarburi ai UE – ar putea folosi acea insula pentru a-si reinnoi propria industrie energetica.

CITESTE SI:  Ce poate vinde acum Microsoft pentru Huawei

Natiunea a declarat anterior ca va renunta la energia poluanta pana in 2050 si deja a renuntat sa mai permita companiilor sa exploreze aceste surse.

Danemarca e inaintea altor tari la producerea de energie eoliana, mai ales datorita geografiei sale, pentru ca se afla intr-o locatie pe glob prielnica.

CITESTE SI:  Ce produse cauta in principal fiecare tara pe Google

De asemenea, datorita unor anumite conditii, construirea turbinelor in larg este mai ieftina pentru aceasta tara. In plus, parlamentarii din Danemarca au eliminat anumite bariere legale care ar incetini construirea de turbine. In 2015, vanturile intense au permis tarii sa genereze 140% din necesarul sau de energie, iar surplusul a fost vandut tarilor din apropiere.