fbpx
De ce criticii Facebook au format propriul lor consiliu

De ce criticii Facebook au format propriul lor consiliu

O serie de critici la adresa companiei Facebook din Statele Unite, in special din cauza modului in care compania americana gestioneaza anumite lucruri, au format propriul consiliu, la o zi dupa ce compania Facebook din SUA a anuntat ca propriul sau consiliu va incepe luna viitoare sa evalueze disputele de moderare.

Cativa critici proeminenti ai retelei sociale au format un consiliu de supraveghere rival care va examina practicile de moderare a continutului companiei si alte politici.

CITESTE SI:  Cum este telefonul Sony Xperia XZ2 Premium anuntat oficial

Acel consiliu care contine critici ai acestei companii se numeste Real Facebook Oversight Board. The Citizens, un grup din Regatul Unit, a anuntat comitetul la o zi dupa ce Consiliul de Supraveghere al Facebook a declarat ca luna viitoare va evalua disputele de moderare.

Noul organism va avea timp pana la 90 de zile pentru a se decide cu privire la acele cazuri si e improbabil ca va avea vreo influenta asupra modului in care compania gestioneaza alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie.

CITESTE SI:  Cum s-ar numi primul smartwatch OnePlus

“Acesta e un raspuns de urgenta”, a declarat jurnalistul Guardian si fondatorul The Citizens, Carole Cadwalladr, pentru NBC News. “Suntem constienti ca vor exista o serie de incidente inainte de alegeri si dupa, iar Facebook are un rol crucial. Acesta e un raspuns in timp real al unui grup autorizat de experti pentru a contracara deficientele Facebook”.

Consiliul Real Facebook Oversight Board este alcatuit din aproximativ 25 de experti critici din mediul academic, din politica si din jurnalism. Printre acestia se numara fostul fostul lider al operatiunilor de integritate electorala ale companiei Yael Eisenstat si investitorul Roger McNamee.

CITESTE SI:  De ce unii clienti cu sisteme de securitate pentru locuinte vor ramane cu tehnologie inutila

Alti membri critici ai consiliului sunt Damian Collins (membru in Parlamentul britanic); presedintele NAACP Derrick Johnson; Marietje Schaake – politician si director de politici internationale in cadrul Centrului de Politici Cibernetice al Universitatii Stanford.