fbpx

De ce companiile doresc 5G in loc de WiFi in centrele lor

De ce companiile doresc 5G in loc de WiFi in centrele lor

Doua companii, Verizon si Nokia, lucreaza pentru a dezvolta retele 5G private care vor inlocui conexiunile WiFi in centrele de productie, distributie si de logistica ale companiilor.

Exista motive pentru care se doreste sa se foloseasca aceste instalatii in loc de retelele WiFi obisnuite. S-ar parea ca noua tehnologia mobila are anumite avantaje in comparatie cu WiFi.

Verizon va colabora cu Nokia pentru a crea retele 5G private care pot inlocui WiFi-ul in centrele de productie, distributie si de logistica, a anuntat Verizon.

CITESTE SI:  Motivele posibile pentru care Apple ar vrea sa creeze propriile modemuri 5G

Ideea nu e sa se imbunatateasca retelele publice 5G existente, ci sa se creeze retele private si personalizate. Companiile le-ar putea folosi pentru a comunica, pentru a se conecta la aplicatii de business si pentru alte lucruri.

Retelele 5G private sunt destul de complexe si, fara indoiala, costisitoare. Conform Verizon, acestea ar fi compuse din micro-turnuri cu celule si se vor conecta la reteaua locala a unei companii si la aplicatiile companiei, potrivit Verizon.

CITESTE SI:  De ce Xiaomi n-a anuntat inca un smartphone pliabil

De asemenea, compania lucreaza cu Microsoft la aplicatii 5G pentru viziune computerizata, realitate augmentata, mixta si virtuala si pentru machine learning.

Noua tehnologie mobila ar putea fi mai potrivita decat WiFi pentru spatiile de mari dimensiuni, in special in aer liber si in interiorul vehiculelor. “WiFi 6, cea mai recenta iteratie, nu prea poate oferi conectivitate in aer liber”, a dezvaluit Verizon.

CITESTE SI:  Preturile si specificatiile noilor smartphone-uri Huawei P40 si P40 Pro 5G

“5G gestioneaza transferurile intre dispozitivele utilizatorilor la nivelul retelei, spre deosebire de WiFi care utilizeaza transferurile bazate pe dispozitive. Noua tehnologie mobila e optiunea potrivita pentru dispozitivele care se deplaseaza conectate”.

Verizon a mentionat ca 5G foloseste in prezent spectru licentiat, asa ca, desi interferenta nu prea este o problema, companiile ar trebui sa plateasca “taxe nominale” pentru implementarea in centrele lor de productie, distributie si de logistica.