fbpx

De ce compania Uber a pierdut 5 miliarde de dolari

De ce compania Uber a pierdut 5 miliarde de dolari

Compania Uber Technologies din Statele Unite a raportat o pierdere record de 5,2 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al acestui an. Aceasta companie Uber din SUA a spus ca un razboi al preturilor in Statele Unite se destindea si ca o masura importanta a rentabilitatii a depasit tinta, dar incetinirea cresterii veniturilor a ridicat intrebari cu privire la capacitatea companiei de a se extinde si de a tine piept concurentei.

Iar veniturile generate nu au indeplinit estimarile celor de pe Wall Street. “Pierderile se extind, iar concurenta este acerba”, a spus Haris Anwar, analist la platforma de piete financiare Investing.com.

CITESTE SI:  Broadcom pune la bataie 121 de miliarde de dolari pentru compania Qualcomm

“Ceea ce distruge increderea investitorilor si afecteaza actiunile puternic dupa aceasta stire e absenta unei cai clare pentru cresterea veniturilor si reducerea costurilor”.

Compania Uber a informat ca cresterea veniturilor a incetinit cu 14%, ajungand la 3,2 miliarde de dolari si neindeplinind estimarile analistilor de 3,36 miliarde de dolari.

Businessul principal al companiei, serviciul de ride-hailing, a crescut ca venit numai cu 2%, ajungand la 2,3 miliarde. Serviciul de livrare de produse alimentare Uber Eats a crescut cu 72% pana la 595 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Ce valoare are fondul de monede virtuale al LINE

Cheltuielile per ansamblu ale companiei Uber au crescut cu 31% fata de acum un an la 15,76 miliarde de dolari. Analistii estimau o suma de 15,80 miliarde de dolari.

De asemenea, Uber pastreaza sume mai mici pe fiecare cursa cu masina. Sumele cheltuite de pasageri pe acele curse au crescut cu 20% in timp ce suma pastrata de Uber – dupa ce platit soferii – a crescut cu doar 4%.

CITESTE SI:  Google blocheaza acum fostii angajati in a lasa recenzii negative

CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi, a spus intr-o conferinta de presa ca mediul competitiv a inceput sa se imbunatateasca in mod progresiv fata de primul trimestru. “Anul acesta ar fi maximul investitiilor, iar pierderile vor scadea in 2020 si 2021”, a spus CEO-ul.

Sursa imagine: Flickr.com