fbpx

De ce compania japoneza SoftBank ar vinde ARM

De ce compania japoneza SoftBank ar vinde ARM

In acest moment, ARM e detinuta de conglomeratul japonez SoftBank, inca din 2016. Cu toate acestea, conform unor noi informatii, SoftBank se gandeste sa o vanda si s-a dezvaluit si ce motiv ar avea compania japoneza.

Majoritatea cipurilor de smartphone-uri se bazeaza pe arhitectura ARM, entitati precum Apple, Samsung, Qualcomm, Huawei si MediaTek licentiind aceasta tehnologie pentru a-si crea propriile cipuri.

Ei bine, conform unei noi stiri de la The Wall Street Journal, proprietarul ARM, compania japoneza SoftBank, are in vedere vinderea companiei.

CITESTE SI:  Cum sunt noile dispozitive Portal ale Facebook si ce preturi au

Compania japoneza SoftBank a cumparat anterior entitatea in 2016 pentru 36 de miliarde de dolari, insa, conform stirii, SoftBank se gandeste sa vanda entitatea pentru a aduna cash din pachetul sau de active.

Se crede ca compania japoneza doreste sa vanda active in suma de 41 de miliarde de dolari. Dupa cum subliniaza stirea, SoftBank a declarat in trecut ca ar putea returna ARM pe pietele publice la un moment dat in viitor.

CITESTE SI:  De ce 4 aplicatii sunt impiedicate sa ruleze la 90Hz pe Google Pixel 4

Iar daca stirea de acum e adevarata, compania japoneza SoftBank pare sa fi pornit demersurile. Nu e clar cine ar cumpara ARM Holdings, dar unii considera ca ar avea logica sa o cumpere Apple.

Asta pentru ca Apple din Statele Unite a confirmat recent ca, pentru computerele sale, va renunta la procesoarele Intel si va trece la cele ARM.

Acest lucru ar economisi bani pentru Apple, nemafiind nevoie sa plateasca Intel pentru procesoare si alte taxe de licentiere. Asa ca, prin cumpararea ARM, compania Apple din Statele Unite ar putea beneficia pe termen lung. Aceasta e doar o opinie in acest moment, dar faptul ca Apple ar cumpara aceasta entitate e un scenariu destul de plauzibil. Ce parere despre asta? Crezi ca Apple va cumpara acea entitate daca e scoasa la vanzare?