fbpx

De ce compania IBM de 109 ani se va divide

De ce compania IBM de 109 ani se va divide

Compania IBM, condusa de CEO-ul Arvind Krishna, a anuntat ca se va divide in doua companii publice. CEO-ul Arvind Krishna a dezvaluit motivele care au condus la decizia de a se divide. IBM este o firma veche de peste un secol.

Firma se divide in doua companii publice, una ele ocupandu-se de vechea activitate de infrastructura IT a IBM, acest lucru permitand firmei sa se concentreze asupra unor noi companii profitabile, in special a serviciilor cloud si de inteligenta artificiala.

CITESTE SI:  De ce un activist a discutat cu Mark Zuckerberg la locuinta CEO-ului Facebook

Firma  de 109 ani a anuntat vestea de divizare in aceasta saptamana. Se urmeaza proiectul pe termen lung al CEO-ului Arvind Krishna de a simplifica firma. Krishna a preluat fraiele firmei IBM in aprilie 2020 dupa ce a lucrat la cumpararea unei firme de software open-source pentru 34 de miliarde de dolari in 2018.

Software-ul acelei firme cumparate e crucial pentru cloud-ul hibrid al IBM. Intr-un apel cu analistii, Krishna a prezentat divizarea ca fiind cea mai recenta dintr-o lunga linie de compromisuri ale firmei vechi, pe masura ce compania a explorat terenuri mai profitabile de-a lungul istoriei sale indelungate.

CITESTE SI:  Asistentul virtual Alexa va fi disponibil in curand pentru toate smartphone-urile Android

“Am renuntat la businessul de retelistica in anii ’90, am renuntat la PC-uri in anii 2000 si am renuntat la semiconductori acum 5 ani pentru ca aceste businessuri nu au avut un rol important in profiturile noastre”, a declarat Krishna, potrivit unei stiri de Reuters.

CITESTE SI:  Cand vor fi lansate cele 4 continuari ale filmului Avatar

Noua companie va avea aproximativ 90.000 de angajati si venituri de 19 miliarde de dolari. IBM are un prezent in total circa 352.000 de angajati. Cand se definitiveaza divizarea, despre care firma sustine ca va avea loc inainte de sfarsitul anului 2021, noua firma va deveni furnizorul de servicii de infrastructura gestionata al lumii.