fbpx
De ce compania din spatele aplicatiei TikTok a fost amendata

De ce compania din spatele aplicatiei TikTok a fost amendata

Compania din spatele aplicatiei TikTok a fost amendata de FTC – agentie guvernamentala din Statele Unite – cu o suma destul de mare de bani. Este important de stiut ca dezvoltatorii aplicatiei stiau ca mare parte dintre utilizatorii sai au varste de sub 13 ani, spune Comisia Federala de Comert din Statele Unite. Compania TikTok a fost amendata de aceasta agentie din Statele Unite cu 5,7 milioane de dolari.

CITESTE SI:  Ce caracteristica utila va primi aplicatia Calculator de pe Windows 10

TikTok este una dintre cele mai populare aplicatii social media in acest moment. Pentru cei care nu stiu, aceasta e practic o aplicatie muzicala cu care utilizatorii se pot filma cantand si dansand pe melodii.

A devenit o aplicatie foarte cunoscuta, iar compania din spatele TikTok si-a cumparat rivalul, Music.ly. Din pacate, se pare ca compania din spatele TikTok a fost amendata cu 5,7 milioane de dolari de FTC (Comisia Federala de Comert) din Statele Unite din cauza incalcarilor confidentialitatii COPPA pentru minori.

CITESTE SI:  VIDEO: Facebook construieste o lume 3D folosind fotografii si clipuri video

Exista un set de reguli de confidentialitate care sunt proiectate pentru a proteja confidentialitatea minorilor sub 13 ani care folosesc diverse servicii online.

Conform FTC, compania amendata a incalcat acele reguli colectand informatii personale despre minori fara acordul parintilor lor si, in unele cazuri, profilele lor au devenit publice.

Agentia guvernamentala FTC afirma, de asemenea, ca TikTok era constienta de astfel de nereguli si ca majoritatea utilizatorilor sai sunt minori tineri.

CITESTE SI:  Motivele posibile pentru care dispar dislike-uri de la trailerul Diablo Immortal de pe YouTube

Dar in ciuda “miilor de reclamatii”, compania amendata nu le-a solutionat. Aplicatia a implementat intre timp anumite masuri, cum ar fi controlul varstei care limiteaza colectarea datelor. Dar avand in vedere ca nu e foarte greu sa pui o varsta falsa, nu suntem siguri cat de utile vor fi acele masuri.