fbpx

De ce compania de smartphone-uri ZTE si-a suspendat activitatile principale

De ce compania de smartphone-uri ZTE si-a suspendat activitatile principale

Producatorul chinez de smartphone-uri ZTE a primit recent o interdictie de la Departamentul de Comert al Statelor Unite si nu se mai poate aproviziona cu componente de la companiile americane, dupa ce s-a descoperit ca compania chineza de smartphone-uri nu a respectat pe deplin termenii unei solutionari intr-un caz de incalcare a sanctiunilor pe care ZTE l-a pierdut in 2016.

Interdictia a insemnat ca, printre alte componente, ZTE nu mai putea sa se aprovizioneze cu procesoare de smartphone de la Qualcomm. ZTE a confirmat ca activitatile sale principale au fost suspendate dupa aceasta interdictie.

CITESTE SI:  De ce Pagina de Facebook a consolei Wii U se va inchide

Compania chineza de smartphone-uri a confirmat intr-o declaratie ca activitatile principale au fost suspendate dupa interdictie, dar ca incearca sa modifice sau sa elimine interdictia.

Acum ceva timp s-a spus ca oficialii chinezi au abordat problema si, impreuna cu omologii lor din Statele Unite, doresc sa mai relaxeze interdictia. Aceasta interdictie a deschis, de asemenea, posibilitatea ca ZTE sa isi piarda chiar si licenta Android pentru smartphone-uri.

CITESTE SI:  Ce record mondial a doborat Xiaomi in India cu niste magazine

Deci, chiar daca a decis sa se aprovizioneze cu procesoare de la alte companii precum MediaTek sau Samsung, s-ar putea ca ZTE sa nu mai poata folosi sistemul de operare Android al Google, lucru care in realitate ar fi ultimul cui in cosciugul ambitiilor sale legate de smartphone-uri.

“Deocamdata, compania mentine suficient cash si respecta cu strictete obligatiile comerciale conformandu-se cu legile si reglementarile”, a declarat compania de smartphone-uri ZTE, adaugand ca, drept urmare a interdictiei, “activitatile majore ale companiei au fost suspendate”.

CITESTE SI:  Ce le cere OnePlus utilizatorilor sai legat de OxygenOS

Dar aceasta stire este una mai veche, iar una mai noua spune ca oficialii chinezi si americani s-ar putea sa ajunga la o intelegere, China si Statele Unite fiind dispuse sa efectueze anumite compromisuri.