fbpx
De ce compania Apple este anchetata in Rusia

De ce compania Apple este anchetata in Rusia

Compania americana Apple din Statele Unite este anchetata in Rusia de catre FAS. Ancheta a fost ceruta in urma unei reclamatii a unei companii cunoscute care isi are sediul in Rusia.

Compania Apple din Cupertino este anchetata in acea tara in urma unei reclamatii de la compania de securitate cibernetica Kaspersky din Rusia, conform careia gigantul din Cupertino ar putea abuza de pozitia sa dominanta pe piata, a spus autoritatea anti-monopol (FAS) din Rusia.

CITESTE SI:  Modul in care jocul Fortnite va reveni pe dispozitivele Apple

Acea autoritate a declarat ca ancheteaza motivul pentru care o noua versiune a unei aplicatii Kaspersky a fost refuzata pentru sistemul de operare iOS al gigantului Apple din Cupertino, ceea ce a dus la o pierdere semnificativa a functionalitatii pentru aplicatia de control parental a companiei din Rusia.

S-a spus ca Apple a lansat versiunea 12 a propriei aplicatii de control parental – Screen Time – care avea functii similare cu programul Kaspersky.

CITESTE SI:  Cat de puternice vor fi noile procesoare ale Amazon pentru servere

Aplicatiile de control parental permit parintilor sa controleze utilizarea telefonului sau tabletei de catre odraslele lor. Intrebata despre ancheta din Rusia, Apple a spus ca a eliminat recent mai multe aplicatii de control parental din App Store pe motiv ca puneau in pericol confidentialitatea si securitatea utilizatorilor.

Compania Apple din Cupertino a spus ca mai multe dintre aceste aplicatii foloseau o tehnologie extrem de invaziva denumita Mobile Device Management si ca utilizarea acestei tehnologii intr-un soft pentru consumatori este o incalcare a politicilor pentru App Store.

CITESTE SI:  Cum ar putea viitoarele ecrane de iPhone sa economiseasca din baterie

Kaspersky a spus ca regulile pentru App Store ale Apple permit o utilizare limitata a acelei tehnologii, dar ca nu a fost clar cum se poate obtine permisiunea de la gigantul din Cupertino pentru a proceda astfel. Compania Kaspersky din Rusia a mai spus ca cerintele au redus competitivitatea dezvoltatorilor terti.