fbpx

De ce compania aeriana Emirates proiecteaza un avion fara ferestre

De ce companie aeriana Emirates proiecteaza un avion fara ferestre

Daca va ganditi prea mult la ce inseamna sa zburati intr-un avion care se deplaseaza prin aer cu sute de kilometri pe ora, la mii de metri deasupra solului intr-un tub metalic urias, s-ar putea sa vi se faca rau. Dar daca avioanele n-ar avea ferestre?

Atunci cand aleg locurile intr-un avion, exista unii care sunt hotarati sa aiba cate un loc la fereastra. Asta pentru ca unora le place sa priveasca cerul in timp ce aeronava circula prin aer cu viteza mare si pentru ca le ofera o priveliste pe care altfel n-ar fi putut-o vedea.

CITESTE SI:  Ce sistem dezvolta Fujitsu pentru evaluarea gimnastelor

Cu toate acestea, se pare ca compania aeriana Emirates crede ar putea aparea momentul cand avioanele fara ferestre trebuie sa devina realitate, asa ca aceasta companie aeriana lucreaza la un astfel de proiect.

Compania aeriana Emirates a prezentat recent noile cabine de clasa 1 pe avioanele sale Boeing 777-300ER care vor avea numai ferestre virtuale, sau mai degraba “ferestre” care sunt in realitate ecrane care arata ceea ce este in exterior prin intermediul camerelor cu fibra optica.

CITESTE SI:  Canon EOS M3 este o camera mirrorless imbunatatita

Exista vreun motiv pentru ferestrele false? Nu cumva este mai scump sa montezi pe un avion camere si ecrane? Se pare ca nu-i chiar asa, cel putin nu pe termen lung.

Asta pentru ca montarea ferestrelor pe avioane este un proces complex, iar inlaturarea ferestrelor inseamna ca avioanele vor cantari mai putin, ceea ce inseamna in schimb mai putin combustibil consumat, ceea ce duce, in cele din urma, la costuri mai reduse atat pentru compania aeriana Emirates, cat si pentru clientii sai.

CITESTE SI:  De-asta Coreea de Sud poate pierde avantajul in 5G

Cu toate acestea, exista intrebari cu privire la fiabilitate. La urma urmei, se stie ca tehnologia poate da rateuri din cand in cand, asa ca ar fi ciudat daca unele ferestre false ar functiona si celelalte nu. In orice caz, ramane de vazut daca un astfel de design va prinde in viitor, dar ce credeti voi despre asta? V-ar placea o astfel de aeronava?