fbpx

De ce colaboratorii externi ai Microsoft au ascultat inregistrarile audio de pe Xbox

De ce colaboratorii externi ai Microsoft au ascultat inregistrarile audio de pe Xbox

Colaboratori externi care lucreaza pentru Microsoft au ascultat inregistrari audio ale utilizatorilor de console Xbox, a aflat Motherboard.

Inregistrarile audio trebuiau sa fie capturate dupa rostirea unei comenzi vocale precum “Xbox” sau “Hey Cortana”, dar colaboratorii externi ai Microsoft spun ca uneori acestea au fost declansate si inregistrate din greseala.

Asistentii virtuali vocali par comoditatea viitorului la care multi au visat. Dar sa fie chiar asa? Sau altfel spus, ai fi dispus sa sacrifici confidentialitatea in favoarea comoditatii?

CITESTE SI:  Care iPhone-uri vor veni cu sistem Face ID imbunatatit

Din pacate, uneori aceasta alegere pare sa fie facuta in numele utilizatorului. Recent, au circulat stiri conform carora colaboratorii externi ai companiei au ascultat discutiile create de utilizatori cand vorbeau cu asistentii virtuali.

Acest lucru s-a intamplat unor companii precum Apple, Facebook si Google si, mai recent, se pare ca si utilizatorii Xbox au fost afectati in mod similar.

CITESTE SI:  Cum declara China razboi gaming-ului, pentru minori

Asta conform unei stiri de Motherboard care sustine ca colaboratorii Microsoft au recunoscut ca asculta inregistrarile audio realizate pe consolele Xbox.

Ei bine, ca sa fie clar, compania Microsoft nu ii spiona pe utilizatori, ci mai degraba trebuia sa asculte inregistrarile create atunci cand acestia foloseau caracteristicile de control vocal ale Xbox, cum ar fi “Xbox” si “Hey Cortana”, pentru a imbunatati caracteristicile de comanda vocala a consolei.

CITESTE SI:  De ce directorul Xbox e entuziasmat cu privire la urmatoarea consola Xbox

Cu toate acestea, conform colaboratorilor externi ai Microsoft, uneori inregistrarea audio poate fi declansata accidental, acest lucru ducand la trimiterea unor discutii care trebuiau sa fie private.

Microsoft si-a intensificat planurile si continua sa foloseasca colaboratori externi pentru a analiza inregistrarile audio, asa ca sa nu te astepti ca practica se va incheia prea curand.

Sursa imagine: Flickr.com