fbpx
De ce Cloudflare a picat, platforma pe care se bazeaza multe site-uri web

De ce Cloudflare a picat, platforma pe care se bazeaza multe site-uri web

Nu, nu ti s-a intamplat numai tie. Multe site-uri web au picat pe la inceputul acestei luni. Asta pentru ca platforma Cloudflare s-a confruntat cu o problema, conform platformei de retea in cloud si a sutelor de tweet-uri ale utilizatorilor social media panicati.

Cloudflare este o platforma pe care multe site-uri web se bazeaza pentru a ramane functionale si protejate in cazul unui atac DDoS. O intrerupere a Cloudflare afecteaza site-urile web la nivel global. La scurt timp de la intrerupere, compania a anuntat ca serviciul care a picat a revenit inapoi la normal.

CITESTE SI:  Ce lungime uriasa are acest nou avion Boeing

E posibil ca browserul tau web a afisat eroarea “502 Bad Gateway” cand ai incercat sa accesezi pe la inceputul acestei luni unele site-uri. Destul de multe au fost afectate de o intrerupere uriasa a Cloudflare care a durat cateva ore.

Intreruperea a fost confirmata de Cloudflare. Cofondatorul si CEO-ul Cloudflare, Matthew Prince, a mentionat ca compania este constienta de intreruperea platformei care a afectat intreaga retea de site-uri web.

CITESTE SI:  Cei care doresc viza pentru Statele Unite ar putea fi nevoiti sa ofere 5 ani de informatii de pe social media

De asemenea, el a mentionat ca compania a lucrat pentru a gasi radacina a ceea ce s-a intamplat. Acesta a spus mai tarziu ca un varf de utilizare a procesorului a cauzat caderea sistemelor primare si de rezerva, ceea ce a afectat toate serviciile platformei pe care se bazeaza multe site-uri web.

Au existat unele speculatii cu privire la un posibil atac DDoS la scara larga in retea. Matthew Prince a mentionat ca nu exista nicio dovada ca intreruperea a fost cauzata de un atac coordonat, dar ca compania inca investigheaza pentru a gasi cauza principala a acestei intreruperi.

CITESTE SI:  Ce motor de cautare chinez crede ca va invinge Google daca se intoarce in China

De asemenea, cei de la platforma Cloudflare au confirmat ca a fost implementata o solutie si ca rezultatele sunt monitorizate. Functionarea a fost restabilita pentru site-urile web care au fost afectate de faptul ca platforma a picat.